Joulu voi olla yksinäisille ankara juhla – Erja Lyytisen, Sami Yaffan ja Mira Luodin joulubiisi julki

29.11.2023 11:52

Jo aikaisemmin uutisoitu Erja Lyytisen, Mira Luodin ja Sami Yaffan yhteinen joululaulu on nyt julki. Joulun yksinäinen on Lyytisen tekemä kappale, joka on osoitettu kaikille yksinäisille, joille joulu voi olla piinallista aikaa.

“Emme voi aina valita yksinäisyyttä”, Lyytinen muistuttaa tiedotteessa ja jatkaa:

“Näinä epävarmoina maailmanaikoina halusin kirjoittaa joululaulun hieman toisesta kulmasta, ilman ylenpalttisen kermaista onnellisuutta. Joulun ajatellaan olevan kaunista ja hiljaista aikaa, joka onkin parhaimmillaan ihanaa perheidylliä ja yhdessäolon onnea joululaulujen iloisessa kilkatuksessa. Tein kappaleen kaikille joulun yksinäisille ja vähäosaisille. Yksinäisyys voi olla hyvinkin kipeä asia monelle siitä kärsivälle. Myös yhä useampi kärsii sosiaalisesta ahdistuksesta, joka voi johtaa myös eristäytymiseen ja sitä kautta yksinäisyyteen.”

Alakuloinen laulu kuitenkin päättyy toiveikkaissa merkeissä: “Kappaleen lopussa on toivonpilkahdus, ehkä kodistaan astelee ulkomaailmaan joulun yksinäinen etsimään joulun rauhaa ja hän kohtaa toisenkin samanlaisen, yksinäisen”, Lyytinen kirjoittaa.

Biisin solisteina vierailevat Mira Luoti sekä basisti ja laulaja Sami Yaffa. Kolmikko esittää kappaletta myös tänään alkavalla Blue Christmas -joulukiertueella. Katso rundin aikataulu alta:
29.11. Kouvola, Kuusaa-sali
30.11. Lahti, Finlandia-klubi
1.12. Imatra, Karelia-sali
2.12. Kuopion Musiikkikeskus
7.12. Rovaniemi, Korundi
8.12. Kuusamo, Kuusamotalo
9.12. Kajaani, Kaukametsä-sali
10.12. Oulu, Pohjankartanon sali
13.12. Seinäjoen kaupunginteatteri
14.12. Tampere-talo
15.12. Hämeenlinna, Verkatehdas
16.12. Turku, Teatro
17.12. Helsinki, Savoy-teatteri

Lisää luettavaa