JP Ahosen luoma mystinen black metal -sarjakuvayhtye nousee festivaalilavoille Suomessa ja Euroopassa

https://youtu.be/SkdkZN1rduo

Suomessa arvoituksellisen Belzebubsin voi nähdä Tuskassa, Provinssissa ja Ilosaarirockissa.

Belzebubs on sarjakuvataiteilija JP Ahosen luomista piirroshahmoista koostuva black metal -yhtye, jonka nettistrippejä, animaatiota ja musiikkia yhdistelevästä projektista on tullut globaali ilmiö. Sen ensimmäistä sarjakuvakokoelma-albumia on käännetty yli kymmenelle kielelle ja nettisarjaa seuraa yli 300 000 fania. Tänä vuonna virtuaaliyhtye julkaisi ensimmäisen musiikkialbuminsa (joka nousi Suomessa fyysisen albumilistan ykköseksi) ja ensi kesänä piirroshahmot materialisoituvat myös keikkalavoille.

Belzebubs – jonka muodostavat laulaja-kitaristi Sløth, soolokitaristi Obesyx, basisti Hubbath ja rumpali Samaël – nousee festivaalilavoille Suomessa Helsingin Tuskassa, Seinäjoen Provinssissa sekä Joensuun Ilosaarirockissa. Tämän lisäksi bändillä on neljä esiintymistä ulkomailla, joista jo julkistettuja ovat Barcelonan Rock Fest sekä maineikas ranskalaisfestivaali Hellfest. Tekijät ovat toteutuksesta vielä hissuksiin, mutta jonkinlaista osviittaa saanee turkulaisen Pyjama Filmsin kanssa yhteistyössä toteutetuista musiikkivideoista.

”Fanit ovat seisoneet meidän tukena kaikki nämä vuodet, joten haluamme iskeä heille vastalahjaksi niin ainutlaatuisen audiovisuaalisen tuplabasaritykityksen että… öh, sen jälkeen vetistävät niin verkko-, täry- kuin limakalvotkin”, Sløth kommentoi.