Judas Priestiä ei näy vieläkään Rock and Roll Hall of Famessa – KK Downingilla on vähän sanottavaa aiheesta

KK Downing Judas Priestin riveissä vuonna 2005.
Zach Petersen / Wikimedia Commons

Rock and Roll Hall of Fame – siinäpä instituutio, jonka toiminnassa riittää puhuttavaa. Rockin kunniakirjoja ylläpitävä yhdysvaltalainen instanssi näyttää vetävän valinnoissaan härskisti kotiin päin, sillä brittiläiset Motörhead, Iron Maiden ja Judas Priest odottavat edelleen vuoroaan tulla kirjatuiksi mukaan. Deep Purplekin sai jonottaa vuositolkulla, kun samaan aikaan Red Hot Chili Peppersin ja Green Dayn kaltaiset tuoreemmat yhtyeet ovat jo hetkensä saaneet.

Blabbermouth uutisoi nyt KK Downingin antamasta radiohaastattelusta, jossa Judas Priestin ex-kitaristi kertoo toivovansa, että Hall of Fame noteeraisi Priestin vielä lähivuosina. Ainakin jos vihkimisseremoniassa olisi tarkoitus saada yhtyeen nuoruusvuosien jäsenistö yhtä aikaa lavalle, ei aikaa ole tuhlattavaksi.

”Olisi mukavaa päästä listalle. Ja olisi hauska nähdä, mitä seremoniassa tapahtuisi, koska Hall of Famella on ollut tapana laittaa kaikki mukaan vihityt muusikot lavalle soittamaan pari biisiä”, Downing sanoi The Shark -radioaseman haastattelussa.

”Mutta eipä niin ole vielä tapahtunut. Vielä on aikaa, mutta kaipa asioista päättävät tahot ymmärtävät, ettei sitä on välttämättä kovin paljon. Täytyy ottaa huomioon, missä iässä bändin jäsenet ovat.”

Downing on 66-vuotias, ja Priest-laulaja Rob Halford täytti 25. elokuuta 67 vuotta. Basisti Ian Hill on hänkin 67, ja yhtyeen kiertueelta sivuun jättäytynyt kitaristi Glenn Tipton on jo 70-vuotias.

Lemmy Kilmister ei koskaan nähnyt sitä päivää, että Motörhead olisi vihitty Rock and Roll Hall of Fameen. Toivottavasti Priestin tapauksessa ei käy samoin.