Ei enää kylmää eikä pimeää! Jukka Nousiaiselta uusi albumi

Kuva: Sini Mäenpää

Kaksi vuotta kestänyt odotus on pian ohi! Jukka Nousiainen (Räjäyttäjät, Jukka ja Jytämimmit) ilmoitti eilen illalla, että on saanut valmiiksi kolmannen sooloalbuminsa: ”Tein levyn. Lisätietoja paaritiskiltä”, kuului ytimekäs Facebook-viesti. Albumi on vuodenaikaan istuvastikin nimeltään Ei enää kylmää eikä pimeää ja se ilmestyy 25.5.

– Olisin halunnut julkaista nämä jo kauan sitten koska ne sisältävät havaintoja ja kommentteja ajasta ja elosta tässä meiningissä, jossa välitetään vain itsestä eikä muulla ole mitään väliä. Vastoinkäymiset vain ovat olleet liiallisia ja voimat loppuneet monta kertaa, Nousiainen kertoo.

”Haluan että tämä levy muistetaan jonkinlaisena toivon eikä epätoivon vajavaisena ’monumenttina'”

– Ehdin jo miettiä, että ovatko nämä laulut vanhentuneet tämän parin vuoden aikana. Mutta ei: suvaitsemattomuus, rahan ahnneus, kiihtyvän oravanpyörän uhriksi joutuminen, vallanhimo, yleinen tappelu ja typeryys, lyhytkatseinen ympäristön tuhoaminen, vedätys ja kusettaminen – tämä kaikki paskahan ei taida koskaan loppua. Mutta kuten tiedetään: lauluissa voi tehdä mitä vaan ja siksi haluan että tämä levy muistetaan jonkinlaisena toivon eikä epätoivon vajavaisena ”monumenttina”. Siis viestiksi jää: Ei enää kylmää eikä pimeää.

Nousiainen lisää, että osa kappaleista oli valmiina jo edellislevyn (Jukka Nousiainen, viisi tähteä) aikaan, mutta olivat tuolle herkkätunnelmaiselle levylle ”liian hitikkäitä”. Muutama keikoilta tuttu nimi biisilistasta pitäisikin löytyä:

A-puoli

1. Alkusoittoa
2. Aurinko paistaa romukasaan
3. Kaikkesi sä annoit
4. Jukan tehdas
5. Pimeä ja kylmä planeetta

B-puoli

1. Suuret unelmat
2. Vielä voisitko vähän uskoa ihmiseen
3. Köyhät kyykkyyn
4. Ei enää kylmää eikä pimeää