Jukka Takalon luontokatoa pohtiva single päätyi kansainvälisen pelin soundtrackille – katso video

Jukka Takalo.
Elina Siira

"Olin soutamassa Iijokea ja yhtenä yönä ihmettelin kaverin kanssa, miksei näy yhtään sääskiä. Hän meinasi, että kun ei ole hyttysiä pölyttämässä, ei tule mustikoitakaan vaan maailmanloppu", Takalo taustoittaa.

Aknestik-yhtyeestä tuttu Jukka Takalo on julkaissut uuden singlen Missä mun mustikat on?, jolla laulaja-lauluntekijää säestää Jäinen joki -yhtye. Takalo kertoo alunperin jo pari vuotta sitten syntyneen kappaleen jatkavan Pete Seegerin sodanvastaisen Where Have All The Flowers Gone -laulun perinnettä, mutta sen teemana on luontokato.

”Idea syntyi, kun olin soutamassa Iijokea ja yhtenä yönä ihmettelin kaverin kanssa, miksei näy yhtään sääskiä. Hän meinasi, että kun ei ole hyttysiä pölyttämässä, ei tule mustikoitakaan vaan maailmanloppu”, Takalo avaa.

Kappale päätyi myös yllättävään paikkaan, nimittäin MeKiwi-pelifirman alkusyksystä Playstationille ja PC:lle maailmanlaajuisesti julkaistavan Cave Digger 2 -pelin soundtrackille.

”Viime syksynä pelikäsikirjoittaja Jaakko Asikainen otti yhteyttä, että haluaisinko tehdä heidän tulevan pelin tarinaan liittyen laulun, jossa olisi ’americanaa ja linkolaa’. Ihmettelin hiukan, miksi suomenkieliseltä lauluntekijältä halutaan laulu kansainväliseen pleikkaripeliin… Hetken asiaa mietittyäni hoksasin, että minullahan on jo valmiina laulu, joka saattaisi sopia tähän juttuun. Cave Diggerin tekijät tykkäsivät laulusta ja se on mukana pelin tarinassa tärkeillä hetkillä.”

Katso pelintekijöiden tekemä video kappaleelle tuosta alempaa.

Musiikin monitoimimies Takalolla on tällä hetkellä monta rautaa tulessa. Kiirettä pitää muun muassa Aknestikin marraskuussa tapahtuvan kiertueen sekä soolokeikkojen merkeissä. Lisäksi 9. syyskuuta julkaistaan omaelämäkerrallinen Twiittijokisarja-kirja, joka on Takalon neljäs kaunokirjallinen teos.