Kai Hahto juhlii tasavuosia erikoiskeikalla – tätä ei rumpaloinnin ja Nightwishin ystävien kannata missata

19.6.2023 11:10

Kai Hahto täyttää viisikymmentä kuluvan vuoden viimeisenä päivänä. Noin kuukautta myöhemmin – kolmas helmikuuta 2024 – on luvassa komea juhlailtama, kun rumpalimaestro nousee Helsingin Apollo-liveklubin lavalle Alone – An evening with Kai Hahto -nimisen konsertin merkeissä.

– Olen saanut kunnian tehdä töitä hyvin erilaisten orkestereiden ja mahtavien biisintekijöiden kanssa jo yli kolmenkymmenen vuoden ajan. Kun täytän pian tasavuosia, ajattelin juhlistaa omaa soittouraani sekä huikeiden säveltäjien – Tuomas Holopaisen, Juha Raivion, Jari Mäenpään ja niin edelleen – teoksia erikoiskeikan merkeissä.

– Tarkoituksena on siis sukeltaa syvälle omaan historiaan, ja aion soittaa Apollon lavalla esimerkiksi Nightwishin, Aurin, Swallow The Sunin, Wintersunin ja muiden biisejä. Toki yllätyksiäkin on luvassa.

Suomeksi sanottuna: Alone-settiin valittujen kappaleiden taustat siis tulevat ns. koneelta, ja sinä soitat livenä rumpuja näiden biisipohjien päälle?

– Nimenomaan, sanoo Hahto.

– Kyseessä on show, ja paikan päällä on kunnon videosysteemit, valot ja muut. Lisäksi aion kertoa tarinoita soitettavien biisien taustoilta ja muitakin juttuja uran varrelta.

Onko kyseessä ”once in a lifetime” -keikka?

– Tehdään ensin tämä, mutta jatkossa Alone-juttuja voi olla luvassa lisääkin. Se jää vielä nähtäväksi!

Teksti: Timo Isoaho

Lisää luettavaa