Kaksi tuntia David Bowien musiikkia ja muistoja – Iggy Popin radio-ohjelma kuunneltavissa kokonaisuudessaan

BBC:n Radio 6 -kanavan Iggy Pop Confidential -ohjelman viimeisimmässä jaksossa ikoninen laulaja teki kunniaa toiselle ikonille, tammikuussa syöpään kuolleelle David Bowielle.

Kaksituntinen ohjelma sisälsi runsaasti musiikkia sekä Iggy Popin tarinoita ja muistoja laulajien kohtaamisista vuosien varrella. Pop kertoo esimerkiksi tarinan siitä, kun Pop ja Bowie kävivät syömässä hampurilaisia Frank Zappan kanssa sekä huoneesta, joka inspiroi Sound And Vision -kappaleen rivit ”blue, blue, electric blue/that’s the color of my room”.

– Wild Is The Wind äänitettiin Cherokee-studiossa, joka oli tyypillinen rock ’n’ roll -studio. Sen omisti joku kaveri, joka tunsi kaveri, jolla oli aina kasapäin huumeita. Lisäksi siellä pyöri ihmisiä, joiden hiukset olivat vartaloon nähden liian pitkät. Porukkaa lappasi sisään ja ulos omituisissa autoissa. Oudoista tyttöystävistä puhumattakaan, Pop muisteli puolestaan Station To Station -albumin aikoja.

Ohjelma on tätä kirjoittaessa kuunneltavissa vielä 25 päivän ajan täällä.

Bowie ja Pop olivat 70-luvulla erityisen läheisiä ja tekivät paljon yhteistyötä toistensa levyillä Bowien niin sanotun Berliini-trilogian aikaan. Sen lisäksi, että Bowie tuotti, sävelsi ja soitti Popin kahdella ensimmäisellä soololevyllä, Bowie myös auttoi Popia pääsemään eroon huumekoukusta.

– Tämä kaveri käytännössä pelasti minut ammatilliselta ja kenties henkilökohtaiselta turmiolta. Moni oli kiinnostunut minusta, mutta ainoastaan hänellä ja minulla oli oikeasti jotain yhteistä ja ainoastaan hän aidosti piti siitä, mitä tein. Lisäksi hän auttoi minua ilman taka-ajatuksia, Pop kertoi Rolling Stonessa julkaistussa muistokirjoituksessaan pian Bowien kuoleman jälkeen.