Kameleontti ja punkjazz kohtaavat – Ville Leinonen ja Mopo yhteiskeikoille

5.8.2014 22:15

Lukuisista erilaisista musiikillisista projekteista ja soolourastaan tunnettu Ville Leinonen ja punkjazz-yhtye Mopo lähtevät syksyllä Tuokio-klubi -konserttikiertueelle. OK-opintokeskuksen tuottamalla ja Oskari Mänttärin suunnittelemalla kiertueella esitellään opintokeskuksen jäsenjärjestöille tärkeitä yhteiskunnallisia kysymyksiä uuden, tilaustyönä tehdyn musiikin avulla.

Leinonen ja Mopo eivät tunteneet toisiaan ennen ehdotetua yhteistyötä. Konserteissa kuultavia lauluja yhdistää kiertueen teema ”vaikuta”.

Mopo on Linda Fredrikssonin, Eero Tikkasen ja Eeti Niemisen kollektiivi, joka suodattaa musiikkiinsa sekä jazzista, 1970-lukulaisesta punkia että Suomen luonnosta.

Ville Leinonen taas tunnetaan useista eri projekteista, alkaen Valumo-yhtyeestä 1970-luvun iskelmiin, slaavilaisista kansanlauluista lavamusikaaliin sekä avantgardesta ja psykedeliasta äänimaisemassaan kauhuelokuvat ja holokaustin yhdistäneeseen Camp Crystal Lake -projektiin.

Leinonen ja Mopo kiertävät Taito-klubin merkeissä seuraavasti:

5.9. Taitokortteli, Joensuu (vapaa pääsy)

6.9. Valve-sali, Oulu (vapaa pääsy)

7.9. Nuorisokeskuksen sali, Seinäjoki (vapaa pääsy)

10.9. Kanneltalo, Helsinki (vapaa pääsy)

11.9. Tullikamarin Klubi, Tampere (K-18)

13.9. Dynamo, Turku (K-20)

Tarkempaa tietoa Tuokio-klubista täällä.

OK-opintokeskus on opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittama valtakunnallinen aikuisoppilaitos. Valtaosa toiminnasta liittyy opintotoiminnan järjestämiseen sen jäsenjärjestöissä. Vuosittain toimintaan osallistuu yli 160 000 henkilöä.

Lisäinfoa keskuksesta löytyy täältä.

(Kuva: Riikka Sundqvist)

Lisää luettavaa