Kanadalainen muusikko ja entinen vapaaottelija muistelee Andy McCoyn kanssa vetäisemäänsä neljän päivän heroiiniputkea

https://www.youtube.com/watch?v=uutvHtLoRVQ

Tässäpä hivenen vähemmän tunnettu tarina Andy McCoyn männä vuosien muutoin suhteellisen tarkasti dokumentoiduista edesottamuksista. Robin Black and the Intergalactic Rock Stars -yhtyettä vuodesta 1998 kipparoinut entinen vapaaottelija Robin Black vieraili nimittäin kolmisen vuotta sitten Joe Roganin podcastissa jutustelemassa elämästään ja kokemuksistaan, kun eräässä vaiheessa puhe kääntyi heroiiniin.

Tuohon monen kohtaloksi koituneeseen opioidiin liittyen mies muisteli parikymppisenä parturi-kampaajana tekemäänsä villiksi osoittautunutta reissua Los Angelesiin. Tapahtumat saivat alkunsa The Viper Roomista tai jostakin sen kaltaisesta yökerhosta, jossa McCoyn vaimo bongasi musiikista innostuneen nuoren kanadalaisen.

”Tämä kaunis nainen tulee luokseni ja kysyy, olenko muusikko. Vastaan kyllä, mutta juuri kun olin lisäämässä, että asun tällä hetkellä Kanadassa, hän sanoo miehensä kokoavan bändiä, ja että minun pitäisi tavata hänet”, Black muistelee. ”’Hänen nimensä on Andy McCoy.’ Se nimi ei välttämättä sano monille mitään, paitsi niille, jotka ovat perehtyneet Mötley Crüeen ja vastaaviin bändeihin. Hän oli bändissä nimeltä Hanoi Rocks, joka käytännössä aloitti koko tyylisuunnan. Ajattelin, että ’Voi paska, minusta tulee rikas ja kuuluisa!'”

”Niinpä menin tapaamaan häntä hänen kämpilleen Woodland Hillsiin. –– Saavun perille, mutta meno ei näytä erityisen järjestäytyneeltä. Ajattelin, että kaikki ei oikein käynyt järkeen, mutta toisena päivänä tajusin, että kaikkihan olivat siellä jatkuvasti heroiinipäissään. Aloitimme polttamalla maria, jota kutsuimme Winnipegissä ’kamaksi’, joten kun minulta kysyttiin, että käytänkö kamaa, vastasin kyllä. Ennen kuin huomasinkaan, hän tuikkasi minuun heroiinia. Siitä tavallaan keskusteltiin ensin, enkä halunnut olla mälsää seuraa, mutta en missään vaiheessa sanonut haluavani heroiinia. Sitten neljä päivää vilahtikin hetkessä ohi.”

Black kertoo heroiinin kanssa puljailun takia melkein missanneensa lennon takaisin kotiinsa, jossa häntä odotti työ, asunto ja tyttöystävä. Mies toteaa joutuneensa käymään melkoisen sisäisen kamppailun, ennen kuin sai ylipuhuttua itsensä palaamaan pahoilta teiltä takaisin Winnipegin turvaan. Kotiinsa palattuaan Black sairasti kaksi päivää, jonka jälkeen hän ei enää omien sanojensa mukaan ole koskenutkaan opiaatteihin tai kipulääkkeisiin.

Mitä tulee Andyyn, Black ei ole sittemmin ollut Hanoi Rocks -legendaan yhteydessä, mutta on kuitenkin seurannut tämän tekemisiä etäältä. ”Olen seurannut häntä. Hän on Suomesta ja hän on siellä iso rockstara. Hänellä ja hänen vaimollaan oli siellä tosi-tv-sarja vähän samaan tyyliin kuin Ozzyllä.”

Hivenen huvittavasti Rogan ja Black spekuloivat myös Suomen väkiluvulla ja sillä, mitä Andylle mahtaa nykyään kuulua. ”Hän saattaa olla nyt vaikka Suomen presidentti”, Black tokaisee tarinansa päätteeksi.

Voit katsoa videopätkän haastattelusta yltä.