Kansas-yhtyeen viulisti-laulaja Robby Steinhardt menehtyi äkillisesti

Ullstein Bild / Snapshot-photography

Amerikkalaisen Kansasin perustajiin lukeutunut viulisti-laulaja Robby Steinhardt on kuollut. 71-vuotiaan Steinhardtin kerrotaan menehtyneen akuuttiin haimatulehdukseen.

”Robert Eugene Steinhardt tunnettiin rockyhtye Kansasin perustajana ja alkuperäisenä viulisti-laulajana”, perheen lyhyessä lausunnossa todetaan. ”Hänen viulunsoittonsa ja laulunsa Dust in The Windillä, Point Of No Returnilla ja Carry On Wayward Sonilla ovat kaivertaneet Robbylle paikan rockin historiassa.”

”Robby oli äänittänyt uutta albumiaan tuottaja Michael Franklinin kanssa, joka oli koonnut tähtikentällisen kuuluisia muusikoita Robbyn paluuta varten. Steinhardt oli hyvin ylpeä tästä projektista, jonka on määrä ilmestyä vuoden 2021 lopulla. Hän oli ehtinyt aloittamaan kiertuetreenit ennen sairastumistaan.”

”Robbyä jää suremaan hänen vaimonsa Cindy sekä tytär Becky. Steinhardt oli 71-vuotias. Häntä tullaan kaipaamaan suuresti, mutta hänen musiikkinsa säilyy ikuisesti. Muistotilaisuudesta tiedotetaan myöhemmin.”

Steinhardt kuului White Clover -yhtyeeseen yhdessä Phil Ehartin, Dave Hopen, Steve Walshin ja Rich Williamsin kanssa, ennen kuin yhdisti voimansa kitaristi Kerry Livgrenin kanssa ja muodosti Kansasin ensimmäisen pidempiaikaisen kokoonpanon parin lyhyeksi jääneen yrityksen jälkeen.

Steinhardt jakoi lauluosuudet kosketinsoittaja Walshin kanssa vuodet 1973–1982 ja 1997–2006. Dave Ragsdale korvasi Steinhardtin tämän poistuttua yhtyeen vahvuudesta 2000-luvun puolivälissä.