Katso, miten Jimi Hendrix revitteli Tukholmassa vuonna 1969 – ja taisi hermostua basistiinsa

27.9.2018 12:27

Jos Jimi Hendrix kiinnostaa, mutta et ole tällaista Youtube-löytöä vielä havainnut, niin varaapa nyt tunti aikaa. Olisi nimittäin tarjolla vuonna 1969 taltioitu Jimi Hendrix Experiencen Tukholman-keikka, ja sekä kuvan- että äänenlaatu ovat tällä videolla kohdallaan. Katso yläpuolelta!

BBC kertoi muutama päivä sitten, että arvokkaan tallenteen säilyminen on sopivassa saumassa esitetyn kansalaistottelemattomuuden ansiota. Konserttiäänite on Ruotsin yleisradioyhtiön SVT:n käsialaa, ja noihin aikoihin tallennenauhat olivat sen verran kalliita, että yhtiön politiikkaan kuului äänittää uutta kuvaa vanhojen nauhojen päälle. Joku SVT:n työntekijä kuitenkin päätti toisin ja jemmasi Hendrix-nauhat talteen niin, ettei niihin koskettu. Ja nyt niiden tarjonta on sitten kaiken kansan nähtävänä.

Keikka havainnollistaa, ettei Hendrix ollut mikään erehtymätön kitarajumala – sekä bändiliiderin että muun yhtyeen soitossa kuuluu kaikenmoisia pikkukömmähdyksiä. Lavaolemuksesta paistavat esiin myös Hendrixin ja basisti Noel Reddingin väliset riidat. Eipä siinä sitten monta kuukautta kulunutkaan, kun Redding lähti yhtyeestä ovet paukkuen epäonnisen Denverin-keikan jälkimainingeissa. Hyvää ajoa silti tässä spektaakkelissa!

Lisää luettavaa