Kauhurokkarista kuningas Herodes – NBC kiinnitti Alice Cooperin rockoopperan suoraan tv-esitykseen

Jesus Christ Superstar esitetään NBC:llä tulevana pääsiäisenä.
11.12.2017 14:45

Jesus Christ Superstar on Andrew Lloyd Webberin ja Tim Ricen rockooppera vuodelta 1970, joka seuraa Jeesuksen viimeisiä viikkoja. Alkujaan konseptialbumina julkaistu teos on sittemmin esitetty lukuisia kertoja niin Broadwaylla kuin valkokankaalla sekä radiokuunnelmana ja se on kerännyt lukuisia ehdokkuuksia ja palkintoja erityisesti teatterimaailmassa.

NBC tuottaa Jesus Christ Superstarista seuraavaksi ensi pääsiäisenä suorana lähetettävän televisioversion. Kolmetuntisen esityksen roolitus on tätä kirjoittaessa vielä kesken, mutta mediajätti on tiedottanut kiinnittäneensä kunigas Herodeksen rooliin kauhurock-veteraani Alice Cooperin. Teatraalisista esityksistään tunnettu Cooper on sikäli osuva valinta, että tämä on laulanut Herodeksen suuren numeron eli King Herod’s Song (Try It And See) -kappaleen aiemminkin vuonna 1996 julkaistulle levyversiolle.

Lloyd Webber ja Rice toimivat NBC:n livetuotannon tuottajina. Ohjaajaksi on kiinnitetty viisinkertainen Tony-ehdokas David Leveaux. Jesus Christ Superstar Live! esitetään 1. huhtikuuta.

Lisää luettavaa