Kellaribändin treeneille saneltiin mahdottomat desibeliehdot – vaan kukas se riensikään auttamaan?

Consequence of Sound raportoi tapauksesta, jonka vuoksi Dave Grohlia on taas vaikeampi ylenkatsoa. Toki viime aikoina on aivan ansaitusti jupistu, miten Grohl on lakkaamatta esillä julkisuudessa ja miten hän on Bonon ohella joka ikisen musiikkidokumentin vakiohaastateltavia. Mutta toisaalta, harva maailmantähti tämän kaltaisiin avunantoihin rupeaa.

Kaikki alkoi, kun Englannin Cornwallin kunnanvaltuusto kielsi 15–17-vuotiaiden kavereiden Black Leaves of Envy -nimistä bändiä treenaamasta liiallisen melun vuoksi. Jostain käsittämättömästä syystä autotallissaan treenanneelle yhtyeelle saneltiin ehto, ettei ääntä saisi lähteä 40 desibeliä enempää, ja sehän on suunnilleen sama äänenvoimakkuus kuin terävällä kuiskauksella.

Yhtye oli saanut innoitusta Dave Grohlin vuonna 2013 kirjoittamasta tekstistä, jossa Foo Fighters -johtaja kehotti nuoria bändejä haalimaan kirpputoreilta soittimia, painumaan autotalleihin, kuulostamaan huonolta ja tulemaan uusiksi Nirvanoiksi. Niinpä bändi lähetti Grohlille kirjeen, jossa nuorukaiset pyysivät maailmantähen apua – ja kuinka ollakaan, Grohl kirjoitti kaupunginvaltuustolle paimenkirjeen aiheesta.

– Niille muusikoille, joilla ei ole resursseja käyttää ammattimaisia harjoitustiloja, autotalli tai kellari on ainoa paikka, jossa he voivat kehittää taitojaan ja intohimoaan. Uskon, että on erittäin tärkeää tarjota lapsille paikka, jossa he voivat olla luovia ja kehittää itsetuntoaan laulujen kautta, Grohl kirjoitti.

Grohlin kirjeen voi lukea kokonaisuudessaan alta. Cornwallissa kampanjoidaan nyt kunnallisen harjoitustilan pystyttämisen puolesta. Toivottavasti asia nytkähtää eteenpäin!