Kenny Loggins äänitti Top Gun -leffasta tutun hittinsä uudestaan jatko-osaa varten – Ohjaaja pitäytyi kuitenkin alkuperäisessä yksinkertaisesta syystä

Top Gun ei ole Top Gun ilman Danger Zonea, Loggins sanoo Tom Cruisen tokaisseen hänelle.
1.6.2022 16:52

Tom Cruisen legendaarinen kasaritoimintaelokuva Top Gun on saanut jatko-osan 36 vuoden pitkän odotuksen jälkeen. Top Gun: Maverick tuli elokuvateattereihin 27. toukokuuta ja se on lyhyessä ajassa kerännyt huimia katsojalukuja – toverilehtemme Episodi kertoo elokuvan tienanneen maailmanlaajuisesti tähän mennessä jo noin 300 miljoonaa dollaria ja sitä ovat ylistäneet niin katsojat kuin myös kriitikot.

Alkuperäinen Top Gun -elokuva on jäänyt monien mieleen myös soundtrackin puolesta ja esimerkiksi Berlinin esittämästä Take My Breath Away -kappaleesta tuli suuri hitti. Jatko-osan soundtrackille kappaleita ovat tehneet muun muassa One Republic sekä Lady Gaga, jonka Hold My Hand -kappaleesta on kenties haaveiltu tulevan vastaava hitti kuin edellä mainitusta Berlinin klassikosta.

Maverickin soundtrackilla on mukana myös alkuperäisen elokuvan avauskohtauksesta tuttu Kenny Logginsin Danger Zone. Loggins kertoi Variety-lehdelle itse asiassa tehneensä kappaleesta ohjaajan toivomuksesta uuden päivitetyn version, mutta elokuvantekijät päätyivät lopulta ottamaan mukaan sen aidon ja alkuperäisen kasariversion nostalgiasyistä.

”Tein version, joka soundasi jos nyt ei täysin samalta niin mahdollisimman samalta kuin alkuperäinen, mutta vain paremmalla laadulla. Siitä on kuitenkin jo 36 vuotta ja tekniikka oli silloin mitä oli. Mutta [ohjaaja Joseph Kosinski] halusi pitää alkuperäisen fiiliksen. Se tehtiin aikoinaan Musicland-studiolla ja oli todella hyvin äänitetty, mutta siitä olisi saanut paljon iskevämmän, jos olisin saanut tehdä sen surroundina. Mutta hän halusi pitää vanhan muistuttamassa ekasta Top Gunista ja viedä niihin tunnelmiin heti kättelyssä”, Loggins kertoo.

Ohjaajan päätös ei tule yllätyksenä, onhan Danger Zone yksi oleellisesti Top Guniin liittyvistä asioista. Kappale on Maverickin myötä myös ampaissut uuteen nousuun suoratoistolistoilla, mikä tietenkin ilahduttaa Logginsia.

”Viimeinen asia, jota odotin, oli uusi Top Gun 36 vuotta myöhemmin, mutta jatko-osasta on kyllä puhuttu siitä lähtien, kun ensimmäinen osa ilmestyi. Kuusi vuotta sitten törmäsin Tom Cruiseen, kun meidät oli molemmat kutsuttu Jimmy Kimmelin ohjelmaan. Kysyin häneltä: ’Tiedän, että olet tekemässä uutta Top Gunia, joten mikä on homman nimi? Onko Danger Zone osa sitä?’ Ja hän vastasi minulle: ’Se ei olisi Top Gun ilman Danger Zonea’. Ja hän piti sanansa”, Loggins sanoo.

Lisää luettavaa