Kiinnostava avaus: voisivatko James Hetfield ja Dave Mustaine tehdä vielä musiikkia yhdessä?

Sami Lommi

Dave Mustaine näemmä heitti äkkiarvaamatta varsin huomionarvoisen idean ilmoille. Megadeth-johtaja antoi pitkän haastattelun Vinyl Writer Music -sivustolle, ja jutussa sivutaan äkkiarvaamatta myös Mustainen ja James Hetfieldin vuosikymmenten taakse ulottuvaa, pahamaineisen kivulloista suhdetta. Mustaine ja Hetfield ovat luimistelleet toisiaan siitä lähtien, kun ensin mainittu potkaistiin ulos Metallicasta vuonna 1983.

Mustainelta kysyttiin uudessa haastattelussa syitä sille, miksi hän on jaksanut olla niin pitkään mukana musiikkikuvioissa. Yllättäen Mustaine otti vastauksessaan esille muinaisen yhtyetoverinsa.

”Olen salaa toivonut, että jonain päivänä James ja minä voisimme vielä tehdä musiikkia yhdessä. Luulen maailman toivovan meiltä sellaista ja uskon, että sen tapahtumiseen on ihan hyvät mahdollisuudet”, Mustaine sanoo.

”Uskon, että James saattaa jonain päivänä tulla järkiinsä ja pystymme tekemään hänen kanssaan taas jotain. Ehkä se on yksi asia, joka on aina ajanut minua eteenpäin. Minusta se olisi hyvä Megadethille, ja se olisi todella hyvä juttu myös Metallicalle.”

Kuulostaa kyllä siltä, että Metallica-ero oli Mustainelle oikeasti traumaattinen kokemus, jos hän mainitsee Hetfield-yhteistyön sellaiseksi asiaksi, joka on osaltaan ajanut miestä eteenpäin kaikki nämä vuodet. Mutta mikäs siinä, hienoahan se olisi jos tällainen yhteinen kappale vielä saataisiin joskus kuultavaksi. Mustaine ainakin tuntuu olevan terävässä kunnossa uuden The Sick, the Dying and the Dead -albumin perusteella.