Kirk Hammett puolustaa yhä Metallican haukutuinta tuotosta – ”Yksi tärkeimmistä levyistä, jolla olen ollut mukana”

Hevijätti Metallica on aina kulkenut omia polkujaan eivätkä kaikki ratkaisut ole aina miellyttäneet, mutta fanaattisin kuulijakunta on pysynyt uskollisena Napstereista ja St. Angereista huolimatta. Mutta yhteistyönä Lou Reedin kanssa syntynyt Lulu (2011) oli kuitenkin liikaa jopa kaikkein kovanahkaisimmallekin seuraajalle ja se sai osakseen pääasiassa murskaavaa kritiikkiä.

Metallican jäsenistä varsinkin Lars Ulrich on tähän päivään saakka jaksanut kuitenkin puolustaa levyä, vaikka toisaalta ymmärtää myös vihaajia. Myös Kirk Hammett sanoo tuoreessa chileläisen HumoNegro.comin haastattelussa pitävänsä Lulua yhtenä parhaimmista levyistä, joita Metallica on tehnyt. Hammettin mukaan levy on vain suuresti väärinymmärretty.

– Sehän ei oikeastaan ole Metallican levy. Ihmiset kuvittelivat saavansa heavy metal -levyn, jossa on Lou Reed mukana. Mutta se oli kollaboraatio, jossa kaksi musiikillista entiteettiä yhdistyvät ja luovat jotain tuoretta, uutta ja uniikkia. Ja ainutlaatuinen siitä todella tuli ja siksi se on mielestäni todella onnistunut, Hammett pohtii.

– Rakastan ja kuuntelen sitä levyä yhä. Kaipaan Louta, on todella sääli ettei hän ole enää keskuudessamme. Mutta näin jälkikäteen ajatellen se on mielestäni yksi tärkeimmistä levyistä, jolla olen ollut mukana.