Kirk Hammettilla on edelleen suuret odotukset Metallican tulevaisuuden suhteen – ”Emme ole saavuttaneet vielä huippuamme”

Metallican Kirk Hammett ja Robert Trujillo vierailivat NBC Sportsin lähetyksessä ennen hiljattaista San Francisco Giantsin ja Los Angeles Dodgersin välistä baseball-mittelöä. Urheilun lisäksi miekkoset puhuivat myös musiikillisista aiheista.

”On hullua ajatella näitä neljää vuosikymmentä”, Hammett hämmästelee vuonna 1981 perustetun metallijätin historiaa. ”Tuntuu kuin vasta eilen olisimme olleet kiertuebussissa jossain keskellä Amerikkaa, yrittäen vain pitää päämme pinnalla… 40 vuotta on vilissyt ohi sellaisella vauhdilla, että se on ällistyttävää.”

”Mikä on todella ihmeellistä, on se, että minusta tuntuu ettemme ole vielä saavuttaneet huippuamme — olemme edelleen nälkäisiä, haluamme edelleen tehdä musiikkia, me välitämme siitä ja toisistamme. En näe mitään merkkejä hidastumisesta… on juttuja joita haluamme tehdä.”

”Mielipuolisinta tässä kaikessa on se, että musiikillisista ideoista, riffeistä, grooveista ja bassolinjoista ei ole pulaa”, Trujillo lisää. ”Usein kun bändit ovat olleet kuvioissa näin pitkään, sitä alkaa uupumaan — ihmisiltä loppuvat ideat — meillä on täysin päinvastainen ongelma; meillä on liikaa ideoita. Se on kyllä positiivinen ongelma.”