”Kiss ei pysy kuvioissa pitkään” – Gene Simmons muistaa edelleen murskaavan keikka-arvion vuodelta 1974

27.5.2019 11:32

Seattle Daily Timesin kriitikko Patrick MacDonald on varmaan saanut kuulla parikin kertaa vuonna 1974 kirjoittamastaan keikka-arviosta. Tuolloin MacDonald vieraili Kiss-yhtyeen konsertissa Paramount Northwest -teatterissa, eikä toimittaja liiemmin arvostanut näkemäänsä. Hän kirjoitti lehteen konserttiarvion, jonka Kiss painoi mieleensä ikuisiksi ajoiksi.

Hölmöä pikkulasten musiikkia, oli tiivistetysti MacDonaldin näkemys Kissistä Ultimate Classic Rockin mukaan. Yhtye oli kriitikon mukaan ”räikeä glitterbändi, joka yrittää korvata temppuilulla musiikilliset puutteensa”. Sen kappaleet olivat ”puhtaasti idioottimaisia”, ja ne koostuivat ”sarjasta yksinkertaisia sointuja, jotka lapsikin voisi oppia, sekä sanoituksista, jotka ovat olemassa vain koska sattuvat rimmaamaan”.

”Toivottavasti nämä neljä bändin tyyppiä, joiden nimillä ei ole väliä, laittavat rahaa sivuun tulevaisuutta varten. Ja puhun nyt lähitulevaisuudesta”, MacDonald kirjoitti. ”Koska Kiss ei pysy kuvioissa pitkään.”

Kiss mitä ilmeisimmin sisuuntui teilauksesta, sillä yhtye lainasi arviotekstiä vielä vuosikymmeniä myöhemmin. Viimeksi mainittu lainaus oli printattu bändin vuonna 2000 tekemän ”jäähyväiskiertueen” kiertuepaitoihin, eikä siitä ole kuin viikko, kun Simmons kommentoi arviota viimeksi Twitter-tilillään. Se parhaiten nauraa, joka viimeksi nauraa!

Kissin nykykunnon voi tarkastaa Suomessakin lähiaikoina, kun bändi esiintyy Hyvinkään Rockfestissä 9. kesäkuuta. Soundi on tapahtuman yhteistyökumppani.

Lisää luettavaa