Kitaristi Zakk Wylde muistelee lääkärinsä sanojen saaneen hänet lopettamaan juopottelun: Jos jatkat näin, tarvitset maksansiirron

15.4.2022 14:37

Ozzy Osbournen yhtyeestä sekä Black Label Societystä tuttu muhkeapartainen kitaristi Zakk Wylde kävi läpi uraansa ja sen varrella kohtaamiaan ihmisiä Metal Hammerin laaja-alaisessa haastattelussa.

Eräs käsitellyistä aiheista oli Wylden villimiehen imago, johon alunperin kuului olennaisena osana alkoholipitoisten juomien kanssa läträäminen. Muusikko lopetti lopulta juomisen terveyssyistä vuonna 2009. Oliko villimiehen imago vaikea jättää taakse?

”Ei”, Wylde toteaa ykskantaan. ”Lääkärini sanoi minulle, ’Olet 42-vuotias ja jos jatkat juomista entiseen malliin, tulet tarvitsemaan maksansiirron ennen kuin täytät 45.’ Silloin päätin siirtyä liimaan ja maaliin – lopputulos on edelleen sama, herään housut puolitangossa enkä muista mitään! Ha ha ha!”

Kitaristilta kysytään myös hänen suosikkihetkeään Ozzyn matkassa.

”Ne kaikki!”, Wylde sanoo. ”Hän on aina ollut osa elämääni ja se on minusta ihan hullua. Olimme jonkin aikaa sitten Las Vegasissa, enkä ollut koskaan tavannut Elton Johnia, joten hänet tuntenut äiskä [Sharon Osbourne] järjesti tapaamisen. Näin Elton Johnin ensimmäisen kerran kun hän soitti Lucy In The Sky With Diamondsia Sonnyn ja Cherin kiertueella. Minulla on ollut kirjanen siitä konsertista aina kahdeksanvuotiaasta saakka, ja kun istuin sen kanssa vastapäätä Ozzyä ja Elton Johnia, tajusin sen olevan käytännössä oma Lennon/McCartney-hetkeni. Elton John sai minut haluamaan musiikkialalle ja heti sen jälkeen innostuin Sabbathista. Nuo kaverit ovat syy sille, miksi soitan musiikkia.”

Vuonna 1992 Wylde kiersi Ozzyn yhtyeessä No More Tours -kiertueella, jonka lämmittelijöinä toimivat Ugly Kid Joe ja Motörhead. Wylde muistelee Motörhead-kippari Lemmy Kilmisteriä lämmöllä.

”En tiennyt ketään, joka ei pitäisi Lemmystä. Hän oli mahtavaa seuraa kaikille kenet tapasikaan. Ja kun hän ja Ozzy lyöttäytyivät yhteen? Voi veljet, he olivat yhdessä ratkiriemukkaita”, Wylde muistelee. ”Jokainen ilta oli kuin perjantai-ilta Motörheadin lämmitellessä Ozzyä. Menimme ulos ja ryyppäsimme aivan hervottomasti. Muistan Whiskyssä [A Go Go] järjestetyt suuret synttärijuhlat joissa esiinnyimme ennen Lemmyn menehtymistä. Halasin häntä ja se oli kuin halaisi mummoaan – hän oli siinä vaiheessa pelkkää luuta ja nahkaa.”

Lisää luettavaa