Kohupaljastuksilla ex-bänditovereitaan uhkaillut Ace Frehley väittää saaneensa Paul Stanleyltä lyhyen ja ytimekkään haistattelupuhelun

Frehley vaati Stanleyltä anteeksipyyntöä taannoisten kommenttiensa takia, mutta saikin jotain aivan muuta.
6.4.2023 08:05

Entisten Kiss-bänditoverien, laulaja-kitaristi Paul Stanleyn ja ex-kitaristi Ace Frehleyn välinen vihanpito on viime aikoina saanut uutta bensaa liekkeihin. Kaikki lähti liikkeelle siitä, kun Paul Stanley sanoi Howard Sternin radio-ohjelmassa tylyyn sävyyn, ettei halua esiintyä yhdessä Frehleyn ja ex-rumpali Peter Crissin kanssa.

”Se olisi bändiä halventavaa ja aiheuttaisi vain hämmennystä. Jos ihmiset näkisivät lavalla bändin, joka näyttäisi Kissiltä mutta kuulostaisi [Frehleyltä ja Crissiltä], meidän pitäisi vaihtaa nimeksemme Piss”, Stanley lohkaisi.

Ace Frehley veti herneet nenään Stanleyn kommentista ja vaati laulajalta anteeksipyyntöä. Viime viikolla Eddie Trunkin radio-ohjelmassa vieraillut Frehley sanoi antavansa Stanleylle seitsemän päivää aikaa pyytää anteeksi – mikäli anteeksipyyntöä ei tipu, uhkasi kitaristi julkaista Stanleystä ja Kiss-basisti Gene Simmonsista sellaisia kohupaljastuksia, että he joutuvat vaikeuksiin. Frehleyn mukaan hän on kirjoittanut 120-sivun verran paljastuksia Kiss-jäsenistä ja tämä nivaska on tallessa hänen asianajajansa kassakaapissa kaiken varalta.

”Jos minulle tapahtuu jotain, hän lähettää sen New York Timesille, Rolling Stonelle, kaikille. He eivät siis voi uhkailla tai yrittää loukata minua, koska muuten he ovat kusessa”, Frehley totesi.

Viikko on vierähtänyt, joten Frehley palasi Eddie Trunkin Trunk Nation -ohjelmaan ja tältä kysyttiin, onko tämä saanut Stanleyltä anteeksipyyntöä. Frehleyn mukaan Stanley otti kuin ottikin häneen yhteyttä, mutta ei todellakaan pahoitellakseen.

”Se tapahtui varsin pian sen jälkeen haastattelun jälkeen. Se tuli hieman puskista. Hänen nimensä tuli luuriini ja olen jutellut satoja kertoja hänen kanssaan tuosta numerosta, minkä operaattorini voi vahvistaa. Ajattelin, että ehkä hän soittaa pyytääkseen anteeksi tai vähintäänkin selittää, miksi hän sanoi niin. Kenties hän tarkoitti sillä enemmänkin Crissiä kuin minua tai jotain. Mutta pahoittelujen sijaan hän sanoi vain: ’Haista vittu, Ace. En todellakaan pyydä anteeksi’ ja lopetti. Se kesti viisi sekuntia”, Frehley väittää.

”Olisin ollut tyytyväinen, jos Paul olisi soittanut minulle ja pahoitellut. Se olisi riittänyt minulle. Mutta että hän soittaa ja haistattelee minulle? Hanskat on tiputettu. Ja olen tuntenut Paulin lähes 50 vuotta ja meillä on aina ollut hyvä yhteys puhelimitse. Tunnistan hänen äänensä – jos olet tuntenut jonkun 50 vuotta, tunnistat hänen äänensä kyllä. En valehtelisi tällaisesta asiasta ja voin todistaa, että se oli hän.”

Mitä Frehleyn kohupaljastuksiin tulee, kitaristi sanoo tulleensa toisiin aatoksiin eikä aio julkaista niitä.

”Keskustelin muutamien hyvien ystävieni kanssa ja he sanoivat, ettei kannata alentua heidän tasolleen. Se on jotain mitä he tekisivät. Tajusin, ettei minun tarvitse tuoda esiin niitä juttuja, jotka ovat piilossa asianajajani tallelokerossa. Minä voin puhua asioista, joita he ovat sanoneet minusta ja joista on jo mustaa valkoisella. Siitä he eivät voi tulla perääni, koska he ovat itse sanoneet niin”, Frehley toteaa.

Kaikesta riitelystä huolimatta Frehley vakuuttaa, ettei vihaa entisiä bänditovereitaan ja muistelee Kiss-aikojaan pelkästään hyvällä. Ja mikäli kutsu tulee, voisi hän suostua nousemaan lavalle bändin viimeisellä keikalla – jos siitä vain maksettaisiin kunnon korvaus.

”Jos saan virallisen kutsun ja shekin kylkiäisenä, olen paikalla. Mutta se vaatii heiltä todella syviä taskuja. Jos he eivät halua maksaa, en tule paikalle”, Frehley sanoo.

”Ymmärtääkseni nuo [viimeiset keikat] ovat loppuunmyytyjä. Ja ainoa syy siihen on se, että he ovat antaneet ymmärtää minun ja Peterin olevan myös paikalla. Mutta ei minua ole kutsuttu. He vain valehtelevat. Ovatko he sanoneet kutsuvansa Acen ja Peterin soittamaan? Tai ainakin minut? Lukuisia kertoja. Siksi ihmiset ovat ostaneet lippuja. Mutta en ole saanut kutsua tai minkäänlaista tarjousta. Enkä varmaan tule saamaan enää tämän haastattelun jälkeen, mutta arvaa mitä: en välitä paskaakaan.”

Lisää luettavaa