”Koko kulttuuri henkii sellaista puristien konservatiivisuutta” – Ghost-pomo kertoo, miksi työskentelee mieluummin pop- kuin hevituottajien kanssa

Tobias Forgen mielestä metallimusiikissa on nykyään liikaa rajoja.
4.11.2019 14:59

Ghost-nokkamies ja biisintekijä Tobias Forgen mielestä nykymetalliskeneä vaivaa sääntöjen ja rajoitusten liiallinen noudattaminen, minkä vuoksi hän haluaa työstää levyjään mieluummin pop-musiikkia pääasiassa tuottavien yhteistyökumppanien kanssa kuin varsinaisesti raskaaseen musiikkiin profiloituneiden studiovelhojen kanssa.

”Metallituottajat ovat hyvin päämäärätietoisia, he tietävät täsmälleen, mihin ovat tähtäämässä ja tekevät fantastista jälkeä. He ovat eksperttejä siinä, mitä tekevät eikä minulla ole sitä mitään vastaan – mutta se ei ole sitä, mihin itse pyrin ja minun pitää tiedostaa tämä etsiessäni oikeaa tuottajaa Ghostille juuri sillä hetkellä”, Forge tuumaa.

”Klas [Åhlund, Meliora-albumin tuottaja, joka on tuottanut urallaan myös muun muassa Kylie Minogueta, Sugababesia, Robynia, Katy Perryä sekä Tove Lota] oli minulle täydellinen valinta. Hän on koko ammatillisen elämänsä kirjoittanut popmusiikkia, soittanut Teddybearsissa ja tehnyt levyjä Robynille ja Ellie Gouldingille. Hän on tuottanut artisteja laajalla skaalalla ja aloittanut soittamalla progea. Hän on kitaravirtuoosi, joka on soittanut Yngwie Malmsteenin ja Ritchie Blackmoren tyylistä kamaa. Joten kun puhuin hänelle rocklevyn tekemisestä, hän totesi halunneensa tehdä sellaisen jo hyvin pitkän aikaa.”

”Puhuimme kaikista yhteisistä nimittäjistä ja pystyimme viittaamaan kaikkeen eurodiskosta Slayeriin jonkin yksinkertaisen asian selittämiseksi. Tyypillinen metallituottaja olisi kyllä ymmärtänyt Slayerin, mutta kaikki muu olisi ollut vain ’tavallista musiikkia’. En sano, että kaikki hevituottajat ovat sellaisia, mutta mielestäni tämän päivän metallimusiikki on niin määritelty genre verrattuna vaikka vuoteen 1975, että meidän ikäiset ja nuoremmat tyypit ovat kasvaneet siihen, millaista hevimusiikin pitää olla. Mutta ne tyypit, jotka olivat todistamassa vaikka Back in Blackin ilmestymistä, eivät todellakaan sitä tienneet.”

”Nykyään on niin paljon sääntöjä ja kaikki on tarkkaan määriteltyä. Koko kulttuuri henkii sellaista puristien konservatiivisuutta. Mielestäni sellaisia sääntöjä ei saa miettiä, kun aletaan tehdä uutta musiikkia ja uusia levyjä.”

Forge on kertonut suunnittelevansa kuumeisesti jatkoa Ghostin Prequelle-albumille ja jonkinlaiset ohjenuorat ovatkin jo selvillä. Seuraava pitkäsoitto tulee näkemään päivänvalon vuonna 2021. Suomessa yhtyeen pääsee näkemään livenä seuraavan kerran 28. marraskuuta, minkä jälkeen seuraavaa kertaa joudutaankin odottamaan hieman pitempi tovi.

Lisää luettavaa