Kool & the Gang -perustaja Dennis Thomas on kuollut

8.8.2021 15:36

Funk-legenda Kool & The Gangin perustajiin lukeutunut saksofonisti Dennis “Dee Tee” Thomas on kuollut. Yhtye tiedotti 70-vuotiaan muusikon menehtymisestä lauantaina.

”Kool & The Gangin alkuperäisjäsen Dennis tunnettiin bändissä siistinä jätkänä, ja hänen makeita kuteitaan, hattujaan sekä hänen letkeää käytöstään rakastettiin”, yhtye kirjoittaa sosiaalisessa mediassa julkaisemassaan lausunnossa.

”Dennis oli suuri persoona, mutta samalla äärimmäisen yksityinen henkilö. Hän toimi alttosaksofonistina, huilistina, perkussionistina ja seremoniamestarina yhtyeen keikoilla. Dennisin prologi orkesterin vuoden 1971 hitillä Who’s Gonna Take the Weight on legendaarinen ja esimerkki hänen showmiehen kyvyistään. Dee Tee oli bändin stylisti, joka varmistin että he näyttivät aina makeilta. Yhtyeen alkuaikoina Dennis toimi myös budjettihaukkana, kantaen yhtyeen tienestejä torvensa kellossa.”

Thomas oli mukana kuvioissa vuonna 1964 kun veljekset Ronald “Khalis” Bell ja Robert “Kool” Bell sekä heidän ystävänsä Spike Mickens, Ricky Westfield, George Brown ja Charles Smith perustivat Jazziacs-yhtyeen. Vuonna 1969 nimi vaihtui Kool & The Gang ja samana vuonna ilmestyi myös orkesterin debyyttialbumi. Thomas soitti jokaisella yhtyeen albumilla sen perustamisest aina tulevaan Perfect Union -levyyn asti.

Lisää luettavaa