Kotiteollisuuden keikka meni päin persettä – palaute oli vähintäänkin yllättävää

4.5.2015 05:58

Kotiteollisuuden muutaman viikon takainen Lappeenrannan-keikka ei sujunut aivan käsikirjoituksen muaan. Flunssaisen laulajakitaristi Jouni Hynysen ääni oli niin sanotusti riekalaina, mutta mies päätti kuitenkin nousta lauteille sovitun ohjelman mukaisesti.

No, konsertti eteni viiden biisin verran, kunnes Hynysen kurkusta ei tullut enää pihahdustakaan. Herra kirjoittaa orkesterin kotisivulla seuraavasti:

”Keikka alkaa uudella alkunauhalla. Sitten täräytämme Kruuna vai klaava -kappaleen kehiin. Se tuntuu vielä ihan siedettävältä, mutta sen jälkeen menee vituiksi. Keikka pitää keskeyttää viidennen biisin jälkeen. Kurkustani ei tule pihahdustakaan. Vituttaa niin rankasti, että survon itseni täynnä olevaan takahuoneeseen ja vedän armottomat kännit. Sovimme paikan kanssa, että korvaava keikka sovitaan mahdollisimman pian. Laitan keikkamyyjällemme tekstariraportin illan katastrofista. Aamulla soitan vielä perään ja pihisen tilanteen. Pyytelen varmuuden vuoksi anteeksi kaikilta mahdollisilta Facebookissa. Ihmiset tuntuvat ymmärtävän tilanteen täysin. Ihan mahtavaa. Aamupäivällä juon naiseni kanssa pullon kuohuviiniä ja suuntaamme Sinkkosille ryyppäämään.”

Siellä Sinkkosilla sitten kuuluukin kummia. Hynynen jatkaa: ”Jari kertoo, että häntä on tultu keskeytyneen vedon jälkeen kiittelemään hyvästä keikasta. Mitä vittua? Miten sekaisin ihmiset voivat olla?”

Niinpä. Se on hyvä kysymys.

Lisää luettavaa