Kotiteollisuus vauhdissa studiossa

12.11.2010 13:14

Kotiteollisuus on työstänyt Kiteellä jo jonkin aikaa ensi vuonna ilmestyvää uutta studioalbumiaan.

– Homma on lähtenyt mahtavasti känniin, eikun käyntiin. Nyt on päiviä jo alla ja meno vain kiihtyy. Sinkkonen sai rumpunsa jo soitettua ja sitä piti hieman juhlia – ja rumputaiteilija sammuikin keittiön lattialle soittopäättäjäisten kunniaksi. Loput voi lukea varmaan Alibista, laulajakitaristi Jouni Hynynen kertoo.

– Joka tapauksessa, hommiakin on tehty. Aikaahan meillä ei ole sen tarkemmin määritelty, mutta tavoite olisi saada tämä lätty kasaan jouluun 2011 mennessä. Ja tuossa ei ollut virhettä. Siis niin kauan tehdään kunnes on valmista.

– Mutta näillä näkymin levyä tehdään varmaan jonnekin tammikuuhun asti ja sitten maaliskuussa on julkaisu. Nyt on ihan oikeasti tulossa vähän erilaista ja yllättävääkin kamaa eli fanit tulevat pettymään! Pyörityksessä on nyt ollut lähes 40 biisiä, joten kyllä niistä yksi hyvä levy pitäisi kasaan saada.

Kotiteollisuuden studiosessiota edelsi syksyn ainoa keikka, Killing Joken erikoisvieraana Helsingin Nosturissa.

– Eihän siinä mitään, meininki oli semmonen hermostuneen hyvä. Oli mukava soittaa vain puolen tunnin setti ja vanhempaa materiaalia. Kelasimme, että pitää vähän piristää keikkasettiä. Yleisöhän oli selkeästi tullut katsomaan Killing Jokea, mutta sehän oli tiedossa jo etukäteen. Senhän takia mekin siellä oltiin ja nyt pääsimme ilmaiseksi sisään. Mutta muotoillaan asia vaikka näin: näillä liksoilla ei enää koskaan keikkoja tehdä. Itse asiassa näillä liksoilla ei edes pieraista Nosturin suuntaan. Mutta olivat liksat mitä hyvänsä niin seuraavan kerran hypätään keikkabussiin maaliskuussa 2011.

Killing Joken Spinefarm-debyytti Absolute Dissent ilmestyi keskiviikkona 29. syyskuuta. Absolute Dissentin erikoispainoksen kakkoskiekkona julkaistiin tribuuttilevy, jolta löytyy myös Kotiteollisuuden tulkitsema Pandemonium (Molotovin Cocktail Mix). Samalla levyllä Killing Joken materiaalin äärellä ovat myös muun muassa Metallica (The Wait), Foo Fighters (Requiem) ja Fear Factory (Millennium).

– Pandemonium oli suhteellisen vaivaton veto. Käänsin biisin tekstin, tai kirjoitin sen oikeastaan uusiksi, yhdessä illassa parin viinilasin tuomalla rohkeudella. Killing Joken vaatimushan oli ehdottomasti, että me vedämme biisin suomeksi. Hyvä niin, sillä ei englanti olisi minulta taittunutkaan.

– Pohjien soittoon käytettiin yksi studiopäivä Finnvoxilla ja lauluihin ja joihinkin kitarajuttuihin toinen päivä. Nämä äänitykset tehtiin lähes vuosi sitten joulukuussa. Silloin luulimme, että tribuuttilevy ilmestyy jo keväällä 2010, kuten Killing Joken Jaz Coleman meille Ilosaarirockissa 2009 kertoi meitä mukaan pyytäessään. Karmila miksaili biisiä muutaman päivän, antoi muhia ja antoi sitten kappaleen pienin korjauksin Jussillalle masteroitavaksi joskus alkusyksystä. Eli lopulta olimme varmaan viimeisiä tribuutin bändeistä, joka toimitti versionsa. En itse asiassa tiedä muiden bändien versioista, että ovatko ne uusia vai eivät. Tai no, tietysti Metallican The Wait on jo 80-luvulta ja Foo Fightersin Requiemkin on jo muutaman vuoden vanha.

– Teimme biisistä videonkin, jonka voi tsekata marraskuussa ilmestyvältä tupla-dvd:ltä. Kyseessä on perinteinen studiotyöskentelyvideo, jolla tapamme mukaan vilahtelee vähän paljasta pintaa. Ei me näköjään osata tehdä nykyisin mitään vaatteet päällä. Dvd:stä tuleekin aika massiivinen paketti. Toisessa dvd:ssä on pelkkää livematskua ja toisessa muistaakseni 8 videota ja kolme dokumenttia. Ja mikä tärkeintä: mukana on myös No Sori! -lehti, jonka tekoprosessi ajoi minut lähes viinapsykoosiin. Johtuen siitä, ettei sitä lehteä voi selvänä tehdä.

Lue lisää Kotiteollisuudesta uudesta Soundista. Killing Jokesta taas lisää Soundissa, joka ilmestyy keskiviikkona 17.11.

www.kotiteollisuus.com

Lisää luettavaa