Kulttuuritalo reagoi Helsingin klubikentän muutoksiin – lupaa kädenojennuksia tapahtumajärjestäjille

Kulttuuritalo

Kun The Circus, Virgin Oil ja Nosturi lopettavat, Helsingin Kulttuuritalo tiedottaa vahvistavansa toimintaansa. Tiedote kertoo Kulttuuritalon järjestävän jatkossa aiempaa enemmän klubimuotoisia konsertteja, ja lisäksi vuokrausehtoihin kaavaillaan muutoksia.

”Olemme seuranneet uutisista, kuinka Helsingin keskustassa moni musiikkiklubi on joutumassa sulkemaan ovensa. Samalla monet niissä toteutetut konsertit ja esitykset ovat jatkossa vaarassa jäädä ilman uutta tapahtumapaikkaa”, kirjoittaa Kulttuuritalon toiminnanjohtaja Minna Nyman tiedotteessa.

”Jotta Helsingin alueen tapahtumatoiminta ei kokisi mittavaa takaiskua useiden klubien loppumisen jälkeen, olemme suunnitelleet uudistuksia omaan toimintaamme. Toivotamme aiemmin klubeilla esiintyneet artistit entistäkin enemmän tervetulleiksi meille. Samalla kaavailemme uudenlaisia kädenojennuksia tapahtumajärjestäjille.”

Kulttuuritalo suunnittelee esimerkiksi porrastettua hinnoittelumallia, joka huomioi tapahtuman yleisömäärän. Tapahtumajärjestäjille suunnattuja palveluja halutaan kehittää laajemminkin yhdessä alan toimijoiden kanssa.

Alan ihmisten kannattaa siis ottaa yhteyttä ja kuunnella, mitä kaikkea on kaavailuissa. Tällä hetkellä Kulttuuritalon tapahtumakalenteriin on merkitty esimerkiksi Angie Stonen, Ismo Alangon, Elastisen ja J. Karjalaisen keikat.