Kun Bruce Dickinson Bosnian sodan keskelle lähti – kohuttu Scream for Me Sarajevo -dokumentti pian erikoisnäytöksessä Suomessa

https://youtu.be/SW_BLG_L8cM

Huomio, kaikki Iron Maidenin ja Bruce Dickinsonin ystävät: tämä kannattaa laittaa korvan taakse. Tarik Hodzicin ohjaama dokumenttielokuva Scream for Me Sarajevo nähdään lähiaikoina Suomessa kahdessa erikoisnäytöksessä, joten mikäli haluat nähdä dokkarin kunnon puitteissa, pistä muistiin päivämäärät 25.4. ja 10.5.

Huomenna 25. huhtikuuta dokumentti esitetään Helsingin Korjaamossa, ja 10. toukokuuta se on nähtävillä samassa kaupungissa Maxim-elokuvateatterissa. Molemmissa näytöksissä esitetään myös Lontoossa 11. huhtikuuta pidetty Bruce Dickinsonin Q&A-tilaisuus, jossa laulaja kertoo elokuvan aiheena olevasta keikkareissustaan.

Scream for me Sarajevo kertoo konsertista, joka pidettiin piiritetyssä ja sotaa käyvässä kaupungissa, kun Dickinson tilattiin esiintymään Sarajevoon keskelle Bosnian sotaa vuonna 1994. ”Elokuva on tarina ihmisistä, jotka uhmasivat sotaa ja muusikoista, jotka riskeerasivat henkensä soittaakseen paikallisille. Elokuvassa päästään kokemaan konsertin tunnelmia ja kuullaan faneja, jotka halusivat päättäväisesti elää elämäänsä sodan kauhuista huolimatta. Vaaratilanteet varjostivat bändin matkaa ja turvallisuutta koko ajan”, kerrotaan tiedotteessa.

Korjaamon esityksestä löytyy lisätietoa täältä ja Maximin esityksestä puolestaan täältä.