Kun Dream Theater lopetti Nummirock-keikkansa 1998, Mike Portnoy oli murskana – rumpali kertoo nyt, mitä tapahtui

18.1.2023 11:47

Rumpalisuuruus Mike Portnoy yllätti suomalaiset kannattajansa muistelemalla sosiaalisessa mediassa Dream Theaterin vuosikymmenten takaista Nummirock-visiittiä vuodelta 1998. Tuohan oli huomattavan kovatasoinen festarikattaus, kun paikalla olivat progemetallin kuninkaiden lisäksi muun muassa Pantera, Slayer, Sentenced ja Children of Bodom. Portnoy jakoi samassa päivityksessä yhteydessä kuvan, jossa onkin varsin nimekäs kaarti koolla. Tunnistatko kaikki kameran eteen kokoontuneet? (Ks. alempaa)

”Tämä on klassikkokuva, joka napattiin Suomessa kesällä 1998. Tämä on yksi suosikeistani, koska Melody on siinä mukana vain vuoden ikäisenä (hän otti muuten ensimmäisen askeleensa tällä reissulla!)”, Portnoy kirjoittaa.

”Dream Theater soitti Nummirock-festivaalissa Suomessa, ja meillä oli sellainen epäonni, että jouduimme soittamaan Panteran ja Slayerin jälkeen. Kukaan ei voi soittaa noiden kahden jälkeen. Oli mahtavaa hengailla metalliveljieni kanssa, mutta lavalta poistuin häntä koipien välissä…”

”Olin itse asiassa niin alamaissa, että sanoin sinä iltana hotellimatkalla Dream Theaterin kavereille, että minulle riitti ja halusin koko bändin lopettavan. Mutta se onkin ihan toinen tarina, joka on dokumentoitu jo muualla.”

Aika tärkeä keikka siis tämän jättiyhtyeen kannalta. Niinhän Portnoy sitten poistuikin yhtyeestä vuonna 2010, eikä tämän välirikon arvet olet ihan umpeutuneet vieläkään. Katso alkuperäinen päivitys alta:

Lisää luettavaa