Kun kuningas kohtasi tuomarin: Knucklebone Oscar ja Tuomari Nurmio syöksevät yhdessä tulta ja tulikiveä

28.3.2018 11:55

Iloisia uutisia juurimusiikin ystäville: vanhojen pahojen aikojen musiikin päälle ymmärtävät Knucklebone Oscar ja Tuomari Nurmio julkaisevat yhdessä ep:n. Nyt ei kuitenkaan tykitellä sen paremmin rokettirollia kuin bluesiakaan, vaan mennään vielä pidemmälle – aina mustan gospelin äärelle saakka.

Kaksikon yhteinen Judge Meets the King -ep sisältää neljä kappaletta väkevää saarnaamista. Ep julkaistaan 19. toukokuuta Knucklebone Oscarin 25-vuotisjuhlakonsertissa Tavastialla, mutta Soundin sivuilla voi kuunnella tuotokselta maistiaisen jo ennakkoon. Tarjolla on Link Wrayn hengellissävytteinen Fire and Brimstone, ota biisi haltuun yläpuolelta.

”Gospelista löytyy ehkä kaikista stydeimmät mustan musan alkulähteet. Klassiset bluesit ja rokkenrollit on jo aikoja sitten kaluttu luuhun asti. Vanhan gospelin väkevyys yllättää uudestaan ja uudestaan. Meillä löytyi luontevasti tästä yhteinen dikkailun kohde. BB King sanoi aikoinaan, että gospel taipui helposti bluesiksi korvaamalla Jeesus babyllä. Nyt me laitetaan Jeesus takaisin babyn tilalle”, kertoo Oscar tulevasta julkaisusta tiedotteessa.

”Gospel on sorrettujen musaa ja kunnioitan sitä. Mut se on myös rokkia, ja siit mä dikkaan”, sanoo puolestaan Tuomari Nurmio.

Knucklebone Oscarin juhlakonsertissa nähdään Tuomari Nurmio ja Knucklebone –kokoonpano livenä sekä Knucklebone Oscarin monia erilaisia kokoonpanoja ja kollaboraatioita vuosien varrelta. Oscar on mukana myös huomenna alkavassa Ylen sarjassa Vintage Valtakunta.

Lisää luettavaa