”Uskon lujasti oraaliseen traditioon” – Tool-nokkamies esittää hyvin mielenkiintoisen näkökannan keikkojen kuvaamiseen

Maynard James Keenan kertoo mikä keikkojen kuvaamisessa puhelimitse oikein mättää.
19.7.2017 18:56

Toolista ja A Perfect Circlestä tuttu Maynard James Keenan ottaa Joe Rogan Experience -podcastissa kantaa nykyisin jo perinteeksi muodostuneeseen konserttikävijöiden tapaan katsella keikka puhelimen linssin läpi.

”Tämä juttu ärsyttää minua – koska uskon lujasti oraaliseen traditioon. Uskon tarinankerronnan voimaan.”, Keenan toteaa. ”Tarinoita metsästysretkiltä kerrottiin leirinuotion äärellä. Kerrottiin kuinka jahti oli sujunut ja puhuttiin perhejuttuja sekä jaettiin isoisien ja isoisoisien tarinoita. Eikä niitä kirjoitettu muistiin. On perinne itsessään ymmärtää juttujen yksityiskohdat ja kertoa sekä ammentaa niitä muistin perukoilta. Mikäli sinulla ei ole taitoa ymmärtää näkemääsi ja mikäli tukeudut siihen, että tämä laite [nostaa puhelimen esiin] tallentaa tarinat puolestasi… Ensinnäkään mikään mitä tallennat ei kykene toistamaan sitä, mitä juuri näit, tai miksi ylipäätään olit paikalla.”

”Se toimii kai jonkinlaisena postikorttina. Mutta eläkää hetkessä! Olkaa yhtä muiden ihmisten kanssa. Se on paljon tärkeämpää. Lisäksi mukaan tulevat jo ihan kohteliaisuussyytkin, sillä takanasi oleva tyyppi saattaisi haluta nauttia näkemästään, mutta kamasi ovat tiellä.”

Haastattelupätkän litteroinnista vastasi Metalsucks.

Lisää luettavaa