Kuningas ja tuomari jälleen yhdessä – Ensinäytössä Tuomari Nurmion ja Knucklebone Oscarin Dry Bones

Kaksikko julkaisee syksyllä levyllisen tulkintoja vanhoista gospel-klassikoista.
16.6.2022 11:45

Vuonna 2018 Tuomari Nurmio ja Knucklebone Oscar yhdistivät voimansa ja julkaisivat ep-levyllisen verran tulkintoja vanhoista gospel-kappaleista. Nyt armoitetut pelimannit ovat taas yhteisellä ”helvetillisen ja taivaallisen pitkällä matkalla”, joka eskaloituu 2. syyskuuta Stupido Recordsin kautta ilmestyväksi Believe It Or Not -albumiksi.

”Meidän projekti alkoi sattumalta Jätkäsaaren Weird Antiques -divarista, missä tapasimme Oscarin kanssa varmaankin vuonna 2017 ja äänitimme neljä biisiä. Jotenkin tuntui siltä että tehdään saman tien kokonainen albumi. Taloudellisesti tällainen friikkailu merkitsee oman kupeen kaivamista, mutta se tehtiinkin rakkaudesta lajiin. Silloin ei aika mene koskaan hukkaan”, Tuomari Nurmio kertoo yhteistyön alkutaipaleesta.

Nyt Soundissa saa ensiesityksensä levyn ensimmäisen singlen, J.W. Johnson -originaali Dry Bonesin kylkeen tehty musiikkivideo.

”Suunnittelin ja kirjoitin hulvattoman ja tummasävyisen videon, joka sekoittaa suomalaista 1900-luvun alun pyhäkoulukauhua mustaan gospeliin. Biisi on erikoinen kertomus henkiin heräävistä luista ja niiden anatomiasta tarkkoine kuvauksineen. Tämä oppitunti sopii hyvin koulumaailmaan ja herranpelkoon. Tietty snadi pilke silmässä. Video on kuvattu autenttisessa 1900-luvun koulumiljöössä psykedeelisin lisäyksin”, toteaa Knucklebone Oscar.

Tuomari Nurmio ja Knucklebone Oscar taustayhtyeineen myös keikkailee syksyn aikana levyä juhlistaen. Keikkapäivät ja -paikat ilmoitetaan myöhemmin.

Lisää luettavaa