Kurt Cobain ”ei pitänyt siitä mitä Guns N’ Roses edusti” – Kirk Hammett yritti muinoin saada Nirvanan mukaan rock-jättiläisten kiertueelle

18.6.2022 17:46

Metallica-kitaristi Kirk Hammett istahti äskettäin haastateltavaksi NME:n Does Rock ‘N’ Roll Kill Braincells?! -juttusarjaa varten. Juttutuokion aikana käsiteltiin muun muassa Metallican ja Guns N’ Rosesin yhteistä vuoden 1992 kiertuetta.

Kitaristilta kysyttiin aiheeseen liittyen, mikä yhtye kieltäytyi kyseisen rundin lämmittelijän pestistä. Hammett muisti aivan oikein kyseessä olleen Nirvana.

”Minun täytyi soittaa Kurtille [Cobain] ja jutella mahdollisuudesta tulla mukaan kiertueelle”, Hammett muistelee, ”ja hän vain paasasi siitä kuinka hän ei vain yksinkertaisesti pitänyt siitä mitä Guns N’ Roses edusti. Sanoin hänelle: ’Mene vain lavalle ja edusta Nirvanaa – soitat vain keikan ja siinä se.'”

”Vetosin häneen, mutta hän oli järkkymätön”, Hammett jatkaa. ”Siinä kaikki. Olisi ollut hienoa jos Nirvana olisi ollut osa kiertuetta – mutta [lopulta lämppärinä toiminut] Faith No More oli myös mahtava.”

Hammett muistelee myös kutsuneensa Cobainin mustan albumin tiimoilta Seattlessa esiintyneen Metallican keikalle.

”Hän kysyi minulta: ’Aiotteko soittaa Whiplashin? Se on suosikkini Metallicalta!” kitaristi kertoo. ”Hän tuli keikalle ja oli snakepitissä [lavalla oleva alue] Courtney Loven kanssa, ja yritti aina ohi kävellessään kiinnittää huomioni, mutta ajatukseni olivat muualla.”

”Hän oli mahtava”, Hammett kuvailee Cobainia. ”Meistä tuli ystäviä kun Nirvanan ensimmäinen albumi [Bleach] ilmestyi, ja ennen kuin sitä edes kutsuttiin grungeksi. On surullista ajatella että kaveri halusi vain soittaa kitaraa, tehdä ja laulaa biisejään ja jotenkin se kaikki tuhottiin häneltä.”

Hammett julkaisi huhtikuussa Portals-soolo-ep:n. Metallica puolestaan kiertää parhaillaan Eurooppalaisia festivaaleja.

Lisää luettavaa