Nyt ei kuulosta hyvältä: Queenin Brian May on vakavasti sairas, peruu sovitut keikat

Queenin kitaristi-ikoni Brian May julkaisi verkkosivuillaan levottomuutta herättävän viestin. 69-vuotias May ilmoittaa peruvansa sovitut konserttinsa laulaja Kerry Ellisin kanssa sairauden vuoksi. Ellisin ja Mayn oli määrä aloittaa kolmeviikkoinen joulukiertue 7.12.

”Olen erittäin surullinen tämän päätöksen johdosta, mutta sitä ei voinut välttää. Kykenin hoitamaan viimeiset Queen & Adam Lambert -konsertit Aasiassa, mutta olen yhä enemmän joutunut kamppailemaan sitkeää, energiaani ja tahdonvoimaani syövää sairautta vastaan”, May kirjoittaa viestissään.

”Olen nyt sellaisessa pisteessä, etten tunne oloani riittävän varmaksi siitä, että kykenisin soittamaan sovitut keikat riittävän korkeatasoisesti. Minua on voimakkaasti neuvottu mieluummin lepäämään ja paranemaan kuin ottamaan sen riskin, että kaatuisin saappaat jalassa.”

Toisessa viestissään May ilmoittaa vetäytyvänsä syrjään loppuvuodeksi.

”Tunnen itseni loppuun kuluneeksi, ja olen päättänyt tyhjentää loppuvuoden almanakkani. Lennän tänään turvalliseen paikkaan lataamaan akkuja. Puhelimet ja kaikki media kytketään nyt pois päältä”, May kirjoittaa.

”Pahoitteluni kaikille, jotka ovat mukana niissä asioissa, joita tulen varmasti loppuvuotena kaipaamaan. Minun täytyy nyt kuitenkin vetäytyä syrjään ja keskittyä paranemiseen – joskus ei ole vaihtoehtoja.”

Paranemisia sinne jonnekin, Mr. May! Soundin toimituksessa toivotaan kädet ristissä pikaista toipumista.