Lähes viidenkymmenen vuoden urakointi tuli päätökseensä – Status Quon laulaja-kitaristi jättäytyy yhtyeestä sivuun lopullisesti

Brittien boogie rock -jyrä Status Quossa vuodesta 1967 musisoinut Rick Parfitt jättäytyy pois yhtyeen kokoonpanosta osin terveydellisistä, osin musiikillisista syistä. Asiasta kertoo BBC. 68-vuotias Parfitt sai järjestyksessään toisen sydänkohtauksensa kuluvan vuoden kesäkuussa ja vaikka mies kertookin toipuneensa siitä jo täysin, ei häntä tulla siltikään enää orkesterin vahvuudessa näkemään. Parfittin paikan Quossa on perinyt RAID-yhtyeen Richie Malone.

Status Quon aikomuksena on nykyisen kiertueensa jälkeen esiintyä jatkossa ainoastaan akustisesti ja tuo päätös onkin osaltaan ollut vaikuttamassa Parfittin halukkuuteen hypätä bändin kelkkaan sairaslomansa päätteeksi.

”Ei. En oikein edes halua. Olen sydämeltäni rokkari… mikäli aion tehdä musiikkia, sen tulee rokata. Bändissä olisi luultavasti ollut minulle vielä tilaa, jos vain olisin halunnut palata, mutta en oikein ole akustisen himmailun ystävä. Sei ei anna minulle oikein mitään. Siihen olen kyllä pettynyt, että missasin bändin viimeiset sähköiset esiintymiset.”

Mikäli se oli tosiaan tässä, niin kiitokset kaikista näistä vuosista lienevät paikallaan. Rick Parfitt, hyvät naiset ja herrat: