Led Zeppelinin ystävät, huomio! Robert Plantilla on taas jotain uutta vireillä

5.2.2019 08:41

Robert Plant on yltänyt jo 70 vuoden ikään, mutta tämä ei miehen menoa hidasta. Uupumatta kaikenlaisiin uusiin projekteihin sotkeutuva Zeppelin-ikoni on tuonut keikkalavoille jälleen uuden yhtyeen, ja tämän bändin konsepti onkin aika mielenkiintoinen.

Ultimate Classic Rock kertoo, että Plantin tuoreen Saving Grace -kokoonpanon musiikki on saanut innoituksensa ”Walesin soiden unimaisemasta” (”dreamscape of the Welsh Marches”). Ilmeisesti ”Welsh Marches” viittaa aivan tiettyyn alueeseen Englannin ja Walesin rajalla.

Plant tunnetaan Wales-arvotuksestaan – tekihän hän Jimmy Pagen kanssa useita Zeppelin-biisejäkin Bron-yr-Aurin majassa Machynllethin liepeillä. Saving Gracen muita jäseniä ovat Suzy Dian (laulu), Tony Kelsey (mandoliini, kitara), Matt Worley (banjo, kitara) ja Oli Jefferson (perkussiot).

Saving Grace teki ensiesiintymisensä tammikuun lopussa Bishop’s Castlen kylässä Englannin ja Walesin rajamailla. Yleisö ei tiennyt etukäteen, kuka lavalle nousisi. Uusiakin keikkoja on tulossa, katsotaan olisiko levytyksiäkin suunnitteilla.

Lisää luettavaa