Legendaarinen punkrock-uranuurtaja palaa kehiin?

11.2.2014 10:21

Palaako amerikkalaislegenda Misfitsin maineikas varhaiskokoonpano viimein yhteen? Se jää nähtäväksi, mutta kitaristi Doyle Wolfgang Von Frankenstein aikoo nyt tehdä ”kaikkensa” comebackin eteen.

Omaa Doyle-yhtyettä kipparoivalla kitaristilla on hyvät suhteet ”molempiin” leireihin eli Misfits-nimeä hallitsevan basisti Jerry Onlyn porukoihin ja legendaarisen Misfits-solisti Glenn Danzigin ryhmään. Kuten vähintäänkin atleettisessa kunnossa oleva Doyle sanoo: ”I’m the only one that’s gonna get the original lineup back together.”

Muun muassa Metallican perustamiseen vahvasti vaikuttanut Misfits hajosi vuonna 1983, mutta Jerry Only pisti orkesterin uudelleen kasaan 90-luvun puolivälissä. Only ja Danzig ovat nokitelleet toisiaan vuosien aikana hyvinkin kärkevään sävyyn eivätkä muusikot ole juuri antaneet toivoa alkuperäisen kokoonpanon paluun suhteen. Comeback oli tosin ilmeisen lähellä vuonna 2002 – miehet olivat jo samassa neuvottelupöydässä – mutta lopulta paluuaikomus kariutui myös tuolloin.

Danzig on joka tapauksessa lämmennyt vanhan yhtyeensä suuntaan taas viime vuosina, sillä pieni suuri mies on soittanut konserteissaan erityistä Misfits-settiä, nimenomaan Doyle Wolfgang Von Frankensteinin kanssa.

Tosin suomalaisittain vieläkin kiinnostavampi Misfits-kokoonpano olisi tällainen – vai kuinka?

Lisää luettavaa