Lenny Kravitz muistaa ikuisesti Led Zeppelin -keulahahmolta saamansa läksytyksen – ”Hän huusi minulle kuin isoveli tai isä”

7.6.2024 09:08

Hiljattain uuden Blue Electric Light -albumin julkaissut Lenny Kravitz kertoi tuoreessa Classic Rock -lehden haastattelussa, mikä ja keneltä saatu neuvo on jäänyt ikuisesti monilahjakkaan artistin mieleen ja toiminut eräänlaisena herätyksenä.

”Robert Plant toimi lämppärinäni 1993. Hän oli juuri julkaissut soololevyn ja halusi esiintyä nuoremmalle yleisölle. Hän valitsi minut ja tuli mukaan kiertueelle. Led Zeppelin merkitsee minulle paljon ja Robert merkitsee minulle paljon niin äänenä, kirjoittajana kuin voimana”, Kravitz kertaa.

”Olin siihen aikaan todella vakava. Soundi oli minulle erittäin tärkeä asia ja jos se ei ollut oikea, olin raivoissani. Tein soundcheckiä ja minulla oli varmaan huono päivä, mutta en pitänyt siitä, miltä lavalla kuulosti sinä iltana. Robert läksytti minua kunnolla, ’Mikä vittu sinua vaivaa? Paistattelet suosiossa, sinulla on musiikkisi, kiertue on menestys. Sinun pitäisi nauttia joka hetkestä. Anna olla, relaa!’ hän huusi minulle kuin isoveli tai isä.”

”Hätkähdin siitä ja häpesin itseäni. Siinä oli yksi sankareistani kertomassa minulle, millainen ruikuttaja olen. Mutta se oli hieno asia, koska hän on rehellinen ja suorapuheinen ja näki minut tilanteessa, jossa on itse ollut. ’Sinun pitää herätä ja nauttia ja pitää hauskaa’. Se vaikutti minuun suuresti ja olemme olleet hyviä ystäviä siitä lähtien.”

Robert Plant ei ole ainoa suuruus, jonka kanssa Kravitz on urallaan tehnyt yhteistyötä. Kravitz teki Michael Jacksonin kanssa kappaleen (I Can’t Make It) Another Day, joka päätyi lopulta Jacksonin kuoleman jälkeen julkaistulle Michael-albumille. Samaisessa Classic Rockin haastattelussa Kravitz muisteli, millaista  oli työskennellä popin kuninkaan kanssa.

”Michael tuli [studioon] ja pyysi minua opettamaan biisin hänelle ja toimimaan tuottajana. Mikä oli todella surrealistista, koska hän oli juuri se henkilö, joka sai minut musiikin pariin kun olin lapsi. Olin kuusivuotias kun näin Jackson 5 -yhtyeen keikalla ja tässä nyt olin opettamassa hänelle minun biisiäni ja kertomassa, mitä tehdä. ’Pysäytyä minut heti jos en tee jotain sillä tavalla kuin olet tarkoittanut’, hän sanoi minulle. Meillä oli hauskaa. Hän oli todella inhimillinen. Nauroimme paljon”, Kravitz muistelee.

”En ole iloinen siitä, että biisi päättyi Michael-levylle, koska sillä levyllä oli paljon paskaa (Kravitz viittaa epäilyihin, että joissain kappaleissa laulaisikin Jackson-imitaattori eikä Jackson itse, toim.huom.). Mutta se biisi ja muistot siitä ovat minulle todella merkityksellisiä.”

Lisää luettavaa