”Lepää rauhassa, kiitos kaikesta” – Metallica ja Anthrax kunnioittavat edesmennyttä Marsha Zazulaa

Nuori ja kiukkuinen Metallica vuonna 1984.
Andre Csillag/Shutterstock/All Over Press

Viikoloppuna kuultiin surullisia uutisia Yhdysvalloista, kun musiikkimedioissa alkoi levitä tieto, että Megaforce Recordsin johtohahmoihin kuulunut Marsha Zazula on kuollut 68-vuotiaana. Zazula oli 1980-luvun alussa aktiivisesti mukana nostamassa esille aikansa lupaavia kellaribändejä, joista sitten kasvoi ajan mittaan vaikutusvaltaisia nimiä: Megaforcen yhtyeitä olivat esimerkiksi Metallica, Anthrax, Testament, Ministry ja Overkill.

Jonathan ja Marsha Zazula perustivat Megaforcen vuonna 1982. Yhtiö laitettiin alun perin pystyyn yksinomaan sen takia, että Zazulat halusivat julkaista Metallican debyyttilevyn Kill ’Em All. Metallica ehti levyttää vielä toisen albuminsa Megaforcelle ennen siirtymistään suurempiin kuvioihin vuonna 1984. Yhtiö menetti suurimman nimensä, mutta jatkoi ryhdikkäästi eteenpäin ja toimii vielä tänäkin päivänä.

Megaforcen vanhat yhteistyökumppanit ovat muistelleet Marshaa sosiaalisessa mediassa. Muun muassa Metallica ja Anthrax ovat julkaisseet kunnianosoituksia thrash-skenen pioneerille.

”Lepää rauhassa, Marsha, ja kiitos kaikesta”, Metallica kirjoittaa. ”Todellinen edelläkävijä, hän ja Jon muuttivat koko elämämme”, Anthrax komppaa. Katso yhtyeiden alkuperäiset julkaisut alapuolelta: