Levy-yhtiöiden tulisi olla velvoitettuja hoitamaan terapiaistuntoja artisteilleen, sanoo James Blake

26.3.2024 15:36

Grammy-palkittu brittimuusikko-tuottaja James Blaken mielestä suurten levy-yhtiöiden tulisi huolehtia edustamiensa artistien mielenterveydestä ja olla velvollisia tarjoamaan tai kustantamaan näille terapeutin istuntoja.

”Heidän ei tulisi hyötyä meidän traumoistamme ilman, että auttavat meitä niiden sudenkuopissa”, Blake kirjoitti X:ssä (entisessä Twitterissä) Butterz-lafkaa pyörittävälle Elijahille, joka suositteli muusikoita etsimään itselleen terapeutin ennen kuin hankkivat agenttia tai manageria.

”Sama koskee keikka-agentteja ja manageriyhtiöitä. Kaikki nämä tahot haluavat artistin menestyvän, mikä tarkoittaa sitä, että heidän välinsä tukisysteemeihin, perheeseen ja ystäviin katkaistaan ja heidät sysätään outoon kiertue-elämän ja parasosiaalisen median maailmaan.”

Blake on aiemminkin puhunut mielenterveysasioista sosiaalisessa mediassa hyvin suoraan sävyyn. Urallaan ”surullisen pojan” leiman saanut Blake muun muassa kirjoitti vuonna 2018 Twitterissä pitkän vetoomuksen, ettei tunteistaan puhuvia miesartisteja leimattaisi sillä tavalla kuin hänelle on tehty.

”Minusta se [sad boy -termi] on ollut aina epäterve ja ongelmallinen, kun keskustellaan miehistä, jotka kertovat avoimesti tunteistaan. Emmehän me kyseenalaista samalla tavalla naisia, jotka kamppailevat samanlaisten asioiden kanssa. Tällainen käytös vain vahvistaa sitä katastrofaalista stigmaa, joka tunteistaan puhuviin miehiin liitetään”, Blake kirjoitti tuolloin.

Lisää luettavaa