Liam Gallagher: Oasis-hitti ”kaapattiin” terrori-iskujen vastaiseksi anthemiksi – ”Totta v*****a pitää olla vihainen”

Liam itse esitti kappaleen Manchesterin ja Grenfell-tornin uhrien tukikonsertissa.

Oasis-yhtyeen Don’t Look Back In Anger -kappaleesta on viime aikojen traagisten tapahtumien myötä tullut Briteissä eräänlainen epävirallinen tukianthemi, jolla on muistettu niin Manchesterin terrori-iskujen kuin Grenfell-tornitalon tulipalon uhreja ja omaisia.

Suuret väkijoukot ovat puhjenneet spontaaneihin yhteislauluihin biisiä laulaen ja se nousi myös kuuntelu- ja myyntilistojen kärkeen, minkä johdosta Oasis-kitaristi Noel Gallagher lahjoitti kappaleen tuoton hyväntekeväisyyteen. Noel on paitsi kappaleen säveltäjä, myös lauloi sen (What’s The Story) Morning Glory? -levylle.

Oasis-nokkamies Liam Gallagher ei kuitenkaan tuoreessa Noiseyn haastattelussa tunnu pitävän siitä, miten suuri yleisö on ominut kappaleen, vaikka Liam itse lauloikin biisin Glastonburyssa järjestetyssä tukikonsertissa soolokeikkansa päätteeksi. Hän itse ei suhtaudu tapahtumiin yhtä pasifistisesti ja rauhallisesti kuin ne, jotka kappaletta tässä yhteydessä käyttävät.

– Se biisi kaapattiin. Älä muistele ja suhtaudu asiaan vihalla? Totta vitussa pitää olla vihainen. Ihmisten pitäisi olla raivoissaan, koska lapset eivät voi mennä enää konsertteihin ilman että heiltä katkotaan pää tai jotain. Ei sellainen vittu käy päinsä, Liam vaahtoaa tyypilliseen tapaansa.

– Ne ihmiset, jotka me nostamme valtaan, tietävät kyllä, miksi tällaista paskaa tapahtumaa ja heidän pitäisi tehdä asialle jotain. Mutta me vain kävelemme ympäriinsä kuin jotkut vitun kanat. Haistakaa vittu ja selvittäkää asia.