”Lisää uhreja tulee varmasti esiin” – Michael Jackson -kohudokumentin ohjaaja sanoo harkitsevansa jatko-osan tekemistä

Dan Reed toivoo saavansa Jordan Chandlerin ja Gavin Arvizon kertomaan oman tarinansa.
7.3.2019 13:45

Michael Jackson ja tuore dokumentti Leaving Neverland ovat tällä hetkellä todella kuuma puheenaihe mediassa kuin mediassa. Dan Reedin ohjaamassa, kahteen osaan jaetussa nelituntisessa dokumenttielokuvassa kerrotaan James Safechuckin ja Wade Robsonin tarina – molemmat kertovat tulleensa lapsina Michael Jacksonin hyväksikäyttämäksi.

Kohudokumentille voi ohjaaja Reedin mukaan tulla vielä jatkoa, mikäli muut Jacksonin uhrit uskaltavat kertoa kokemuksistaan julkisesti. Reed kertoi Daily Mirrorille haluavansa tehdä jatko-osan itse, mikäli saa Jordan Chandlerin ja Gavin Arvizon kertomaan tarinansa. Chandler ja Arvizo olivat avaintodistajia vuonna 2005 käydyssä oikeudenkäynnissä, jossa Jackson vapautettiin kaikista hyväksikäyttösyytteistä.

”Jacksonilla oli rajattomasti valtaa ja omaisuutta. Lapset ihailivat häntä ja hän käytti tilannetta häpeilemättä hyödyksi. Jamesin ja Waden tapausessa seksuaalista hyväksikäyttöä jatkui vuosiakausia ja uskon, että hän hyväksikäytti useita muitakin poikia pedofiiliaikoinaan”, Reed totesi puolestaan NME-lehdelle ja lisää uskovansa, että ”lisää uhreja tulee varmasti esiin”.

Dokumenttia on kritisoitu siitä, että sen kohteena on edesmennyt popsuuruus, joka ei voi itse puolustautua elokuvan syytöksiä vastaan eikä siinä kuulla edes Jacksonin perikunnan edustajia. Reedin mukaan perikunnan sivuuttaminen oli dokumentin kannalta kuitenkin erittäin tärkeää.

”Jacksonin perikunta – tai Michael Jackson -koneisto – tuottaa paljon propagandaa, jonka mukaan hän oli vain lapsirakas ihmisyyden rakastaja ja lasten pelastaja, mikä on pelkkää potaskaa”, Reed toteaa.

”Me emme tarjoa perikunnalle alustaa aloittaa omaa vastainformaatiokampanjaa. Tässä esitetään vakavia syytöksiä Michael Jacksonista. Se ei ole mikään viihdepläjäys.”

Dokumentin julkaisun myötä useampi radiokanava on ilmoittanut lopettaneensa Jacksonin musiikin soittamisen, mutta Reed itse ei koe musiikin boikotoimista tarpeellisena.

”Jacksonin musiikki on ollut niin pitkään osa niin monien ihmisten rakkaimpia muistoja, etten todellakaan liputa sen hylkäämisen puolesta.”

Lisää luettavaa