Lokakuussa Suomeen tulevan Jean-Michel Jarren klassikko täyttää 40 vuotta – Juhlapäivänä julkaistaan albumisarjan uusi osa

Oxygene-sarja täydentyy trilogiaksi 2. joulukuuta.

Jean-Michel Jarre julkaisi 2. joulukuuta 1976 urallaan (sekä ylipäänsä elektronisen musiikin historiassa) käänteentekevän Oxygene-albumin. Jatko-osa Oxygene 7-13 julkaistiin myöhemmin vuonna 1997 ja tänä vuonna sarja saa kolmannen osan.

Jarre kertoi sosiaalisessa mediassa saaneensa kipinän uuteen Oxygene-albumiin kaksi vuotta sitten tehdessään Electronica-albumejaan (ensimmäinen osa 2015 ja toinen viime toukokuussa).

– En yleisesti ottaen pidä vuosipäivistä, mutta tein tuolloin kappaleen (joka on nyt Oxygene 19), joka sai minut ajattelemaan, millainen Oxygenestä olisi tullut, jos tekisin sen tänään. Ensimmäisen levyn 40-vuotispäivästä sain itselleni takarajan ja katsoin, saisinko tehtyä sen kuudessa viikossa, aivan kuin tein ensimmäisen osan, Jarre kertoo.

– Halusin välttää turhaa ajattelemista ja äänittää kaiken yhdellä kerralla, oli se sitten hyvä tai huono idea. Tarkoitus ei ollut tehdä ensimmäisen Oxygenen kopiota vaan säilyttää alkuperäisen dogmit ja saattaa kuulijaa matkalle toisiinsa linkittyneiden lukujen kautta. Halusin säilyttää ensimmäisen levyn minimalistisen otteen, joka siihen aikaan oli ennenkuulumatonta.

Oxygene 3 ja kaikki kolme levyä sisältävä boksi julkaistaan 2. joulukuuta. Jarre myös vihjaa, että uuden Oxygenen materiaalia saatetaan kuulla miehen kiertueella. Jarre konsertoi Helsingin Jäähallissa 31. lokakuuta