”Luulen, ettei Lars vain uskalla soittaa Megadethin kanssa” – Dave Mustaine heittää rajua piikkiä Metallica-rumpalin suuntaan

Dave Mustaine kertoi viime vuoden puolella torpanneensa Metallican vuoden 1982 demonauha No Life ’Til Leatherista kaavaillun laajennetun uusintapainoksen julkaisun levyn tekijätietoihin liittyneisiin erimielisyyksiin vedoten. Kreikkalainen Rock Hard on nyt kysellyt Megadeth-nokkamieheltä tarkemmin, mistä kiistassa oikein lopulta oli kyse.

”En aio antaa Larsille krediittejäni, joten en aio olla hommassa mukana”, Mustaine selventää kantaansa. ”Kirjoitin kaiken Mechanixista ja Jump In The Firestä, joten aio antaa niistä prosenttiakaan Lars Ulrichille. Mitä tulee Phantom Lordiin, kirjoitin jokaisen nuotin ja James kirjoitti kaikki sanat. Se menee 50-50. Mikäli James pelkää Larsia, ja haluaa antaa hänelle kunniaa omasta osuudestaan, niin siitä vain. Minä en pelkää Larsia, enkä aio antaa hänelle prosenttejani.”

”Sama juttu Metal Militian kanssa. Minä kirjoitin joka ikisen nuotin ja James vastasi sanoituksista. Jos James pelkää ja haluaa luovuttaa osan omasta osuudestaan, niin se on ihan okei. Minä en pelkää. En aio antaa Larsille mitään. Nyt he aikovat katsella menneeseen [ilmeisesti Mustaine viittaa tässä Metallican debyyttialbumi Kill ’Em Alliin, joka sisältää uudelleenäänitettyjä No Life ’Til Leather -kappaleita], mutta menneet ovat menneitä. En voi kuitenkaan tehdä minkäänlaista sopimusta jolla Lars saisi kunnian jostain, johon hänellä ei ollut osaa eikä arpaa, tai edes ylipäätään kykyä. Hän ei osannut kirjoittaa niin hyviä kappaleita tuohon aikaan.”

Kun mieheltä tiedusteltiin, näkeekö hän thrash metalin ns. neljän suuren – Anthraxin, Slayerin, Metallican ja Megadethin – tekevän vielä jonain päivänä yhteiskeikkoja, vastaus on jälleen Metallica-kannuttajaa vähemmän mairitteleva. ”Enpä tiedä siitä. Sillä ei ole mitään tekemistä ’neljän suuren’ kanssa. Luulen, ettei Lars vain uskalla soittaa Megadethin kanssa.”