Maailmalla listattiin mielikuvituksellisimpia Metallica-covereita – Suomi mainittu!

28.10.2023 20:19

Metallica on sen kokoluokan hevijärkäle, että yhtyeen tuotannosta on jo vuosikymmenten ajan tehty mitä moninaisempia tulkintoja mitä erilaisempien artistien toimesta. Yhtye on inspiroinut lukemattomia toimijoita niin hevin kuin täysin rock-kontekstin ulkopuoleltakin. Osoituksena tästä Metal Hammer on listannut kymmenen mielikuvituksellisinta Metallica-coveria.

Listalta löytyy kaikkea jazzista mongolilaiseen kurkkulaulantaan. Suomikin on mainittu, sillä poiminnoista löytyy Apocalyptican selloversio Nothing Else Mattersista.

”Suomalainen ’sellometallibändi’ Apocalyptica on rakentanut uran Metallican muuntamisesta klassisiksi jousisovituksiksi”, julkaisu kirjoittaa. ”Heidän debyyttialbuminsa Plays Metallica By Four Cellos tekee sen mitä otsikossa seisoo, ja on noussut metallifanien keskuudessa kuriositeetista yllätyshitiksi. Bändin Nothing Else Matters -cover on edelleen poppoon suurin saavutus, kohottaen Mustan albumin sydänsuruisen balladin suureelliseksi, majesteettiseksi tragediaksi. Ja se kitarasoolo sellolla? Hämmästyttävää.”

 

Lisää luettavaa