Maailmalla listattiin omien alojensa parhaita metallibändejä – Suomi mainittu neljään otteeseen

14.3.2024 11:29

Taas sopii olla ylpeä suomalaisten bändien tasokkuudesta! Kansainvälinen metallimedia Loudwire päätti nimetä 40:n eri metallimusiikin alagenren parhaat bändit, ja suomalaista osaamista on nostettu esille neljässä eri kategoriassa. Torille!

Kovin saavutus lienee se, että Children of Bodom on nostettu kaikkien aikojen melodeath-yhtyeeksi. Melodisen death metalin saralla nimittäin riittää tusinakaupalla raudanlujia nimiä: At the Gates, In Flames, Dark Tranquillity, Carcass, Arch Enemy ja Soilwork tulevat nyt hakematta mieleen. Mutta niin vain Alexi Laihon rymyryhmä nostettiin joukon kärkeen.

”Onko ketään nopeampaa kuin Alexi Laiho? No, ehkä jotkut ovat, mutta Children of Bodomin keulakuvan taidot hakevat silti vertaistaan. Laiho kehitti intiimin musiikillisen kemian yhtä lailla leukoja loksauttavan taidokkaan kosketinsoittajan Janne Wirmanin kanssa, ja nämä kaksi järjestivät melkoisia neoklassisia ilotulituksia hämmästyttävän nuorella iällä (he olivat vain kaksikymppisiä, kun Follow the Reaper julkaistiin)”, Loudwiren perusteluissa mainitaan.

Sinfonisen metallin puolella Nightwish heiluttaa valtikkaa, ja folk metalin piirissä Korpiklaani nostettiin ykköseksi. Funeral doomin parissa puolestaan Skepticism nimetään kukkulan kuninkaaksi. Ei hullumpi saldo ollenkaan!

Suomalaisyhtyeet ovat kovassa seurassa, sillä listan muita nimiä ovat muun muassa Black Sabbath (doom ja stoner), Type O Negative (gootti), Iron Maiden (perinteinen metalli), Tool (vaihtoehto) ja Metallica (thrash). Katso koko lista täältä.

Lisää luettavaa