Maailmalla listattiin parhaita rockklassikoiden metallicovereita – mukana reilusti suomalaisväriä

4.11.2023 20:19

Ultimate Classic Rock on listannut 55 parhaaksi katsomaansa rockklassikoiden metallicoveria. Mikä hienointa, listalta löytyy suomalaisväriä useammankin kappaleen edestä.

Pelin avaa Amorphis versiollaan The Doorsin Light My Firestä.

”The Doors kohtaa skandinaavisen death metalin tässä oudon hurmaavassa Light My Fire -klassikon coverissa”, julkaisu kirjoittaa.

Listan seuraava suomalaisedustaja on Children of Bodom ja orkesterin näkemys Ramonesin Somebody Put Something in My Drinkistä.

”Joey Ramone kuulostaa kuin olisi niellyt kupillisen soraa ennen vuoden 1986 Animal Boy -albumin avauksen äänityksiä”, UCR kirjoittaa. ”Tämä tekee Somebody Put Something in My Drinkistä ideaalin valinnan Children of Bodomille (sen lisäksi että se kertoo ryyppäämisestä), jonka laulunkirjoituksessa oli aina hauska, hymnimäinen terä neoklassisten osuuksien vastapainoksi.”

Kolmas suomalaisedustaja on Him versiollaan Blue Öyster Cultin (Don’t Fear) The Reaperistä.

”Muistatteko kun sanoimme Blue Öyster Cultin olleen raskaampi kuin mitä se antoi ymmärtää? Himkin tajusi sen ja teki hämyisen unenomaisesta (Don’t Fear) The Reaperistä hautajaisiin sopivan ranteiden avaajan”, julkaisu perustelee.

Viimeinen, mutta ei vähäisin, suomalaisedustaja on Nightwish ja tämän cover Pink Floydin High Hopesista.

”High Hopes oli Pink Floydin vuoden 1994 The Division Bell -jäähyväislevyn henkinen ja kirjaimellinen kliimaksi (älkää edes vaivautuko vuoden 2014 pääasillisesti instrumentaalisen Endless Riverin kanssa)”, UCR toteaa. ”Kappaleessa muistellaan nostalgisesti nuoruuden yksinkertaisia nautintoja ja ohikiitävää magiaa kypsän iän tuomasta kulmasta. Kyse ei toisin sanoen ole mistään helposta coveroitavasta, mutta Nightwish teki mukiinmenevää työtä basisti Marco Hietalan lauluilla.”

Loppulistan ja pidempien perustelujen pariin pääset tästä.

Lisää luettavaa