Maaliskuun lopulla tarjolla Hikikuvia

28.2.2014 14:58

Soundi.fi:n lauantaisoittolistasarjaan taannoin osallistunut The Hearingin Ringa Manner pitää esikoisvalokuvanäyttelynsä Helsingissä maaliskuun lopulla. Hikikuvat − Muotokuvia muusikoista -näyttelyssä Kaisaniemessä nähdään muotokuvia noin viidestäkymmenestä yhtyeestä.

Näyttelyn kuvissa ovat edustettuna kotimaisista nimistä muun muassa LCMDF, Death Hawks, Kauko Röyhkä, Olavi Uusivirta, Rubik, Sanni ja Kakka-hätä 77.

Mannerin esikoisnäyttelyn kaikki kuvat on otettu filmille, suoraan keikan jälkeen takahuoneessa, ennen kasvojen punan tasaantumista ja hien kuivumista.

Vuosia The Hearing -projektinsa lisäksi muun muassa Pintandwefallin riveissä esiintyneellä Ringa Mannerilla on selkeä ajatus kuvien takana.

− Halusin tallentaa juuri sen kaikista taianomaisimman hetken, kun artistin lavapersoona vielä hetken aikaa hehkuu ja kohta muuttuu taas arjeksi. Hyvän keikan merkki on se, että artisti ja yleisö unohtavat hetkeksi paikan ja ajankulun. Sellaisesta esityksestä menee tovi toipuessa, Manner toteaa tiedotteessa.

Hikikuvat − Muotokuvia muusikoista -näyttely on esillä XL Art Space -taidetilassa (Vuorikatu 10, Helsinki) 22.−29. maaliskuuta. Maaliskuun 21. päivänä pidettävissä avajaisissa esiintyy akustisena muutama ”hikikuvattu” artisti.

(Kuva: Jarno Parkkima)

 

Lisää luettavaa