Machine Headissa näyttää olleen viime vuosina harvinaisen tulehtunut ilmapiiri

5.6.2019 13:11

Machine Head joutui tunnetusti kasaamaan rivinsä tyystin uudelleen, kun sekä kitaristi Phil Demmel että rumpali Dave McClain erosivat yhtyeestä viime syksynä. Ero tapahtui suurin piirtein yhteisymmärryksessä – osapuolet soittivat loppuvuodesta vielä yhteisen jäähyväiskiertueenkin – mutta erityisesti Demmel on kevään mittaan kertonut auliisti, miten huonosti hän viihtyi loppuaikoina Machine Headin matkassa.

Nyt myös rumpali McClain toteaa, että bändissä oli viimeisinä vuosina tukalat oltavat. Metal Injection kertoo McClainin tuoreesta haastattelusta, jossa muusikko kertoo, miten lopetuspäätös oli vaikea mutta välttämätön.

”Muistan, miten kerroin vaimolleni, ettei hommassa ollut enää rakkautta. En uskonut siihen, mitä teimme enkä kappaleisiin, joita esitimme. En uskonut siihen suuntaan, mihin etenimme”, McClain sanoo.

”Se oli vaikeaa, koska olen naimisissa ja minulla on koira, ja minun täytyy ajatella myös heitä. Kysymys on heidänkin hyvinvoinnistaan, koska taloudellisesti tämä oli hankala siirto. Lopulta minun tuli vastata kysymykseen: mikä on parasta minulle itselleni? Tiesin vastauksen siihen, että tärkeintä on olla onnellinen.”

Rumpali kertoo kärsineensä Machine Head -pestinsä loppuaikoina ahdistuskohtauksista, jotka lähentelivät jo paniikkihäiriöitä. Yksi tällainen kohtaus tuli, kun hän oli bändin kanssa viimeistä kertaa Japanissa.

”Yhdessä vaiheessa luulin, että olin saamassa sydänkohtauksen. Minähän juoksen harva se päivä viidestä seitsemään mailia, mutta kun nousin rappusia Tokion Shibuyassa, en saanut henkeä. Minun piti ottaa tukea kaiteesta”, McClain kertoo.

”Ruumiini läpi kulki kaikenlaisia tuntemuksia. Ajattelin, että se on ohi, minun aikani Machine Headissa on ohi. Se oli pelottavaa, minua pelotti helvetisti. Varmasti monet käyvät läpi tällaisia samanlaisia asioita, ja se on tavallaan lohdullista. Monesti tuntuu, että olet yksin noiden asioiden keskellä, mutta oikeasti miljoonat muutkin kokevat jotain samankaltaista. Ja se on vaikea paikka.”

Machine Head keskittyy tällä hetkellä esittämään varhaisvuosiensa aikaisella miehistöllä debyyttilevynsä kappaleita. McClain on puolestaan palannut Sacred Reichin kokoonpanoon.

Lisää luettavaa