Manowar ja tribuuttibändi Womanowar törmäyskurssilla – Videoita poistettu ja logon käyttö kielletty lakimiesten toimesta

Womanowar osaa kuitenkin repiä tilanteesta huumoria.
30.10.2017 13:12

Sankarihevin suurinta ja machointa bändiä Manowaria kunnioitetaan ympäri maailmaa lukuisten tribuuttibändien toimesta ja fanit ovat olleet aina bändille iso ylpeydenaihe. Jostain syystä washingtonilainen Womanowar-tribuuttiyhtye on kuitenkin joutunut Manowarin lankoja tiukasti käsissään pitävän Joey DeMaion ja/tai tämän omistaman Circle Song Music -yhtiön lakiosaston silmätikuksi.

MetalSucks uutisoi Youtuben vetäneen Womanowarin Manowar-kappaleen keikkataltioinnin pois palvelustaan Circle Song Musicin tehtyä videosta tekijänoikeusrikkomusilmoituksen. Kappaleen julkaisuoikeudet tosin kuuluvat tosin Warnerille, johon tribuuttibändi on ollut yhteydessä ja todennut videon alasottamisen perusteettomaksi. Myös kappaleen säveltäjä, kitaristi Ross ”The Boss” Friedman on antanut Womanowarille siunauksensa kappaleen esittämiselle.

Tämän jälkeen Womanowaria lähestyttiin myöhemmin ”cease & desist”-kirjeellä, jossa yhtyettä vaaditaan lopettamaan nykyisen logonsa käyttäminen, koska se voi ”aiheuttaa hämmennystä ja sekaannusta maksavissa asiakkaissa”. Womanowarin logo kun on tyylitelty alkuperäisen Manowar-logon pohjalta – mikä on varsin yleistä tribuuttibändien keskuudessa.

Womanowar osoittaa kuitenkin hyvää pelisilmää ja onkin korvannut muun muassa Facebook-sivuillaan olevan logonsa aina yhtä kauniilla ja mahtavalla Comic Sans -fontilla kirjoitettuun versioon. Lisäksi yhtyeen sivuilla voi äänestää fanien tekemistä uusista logoehdotuksista kaikkein parasta:

Melko erikoiselta tribuuttibändin näin tarmokas ahdistelu kuitenkin tuntuu, varsinkin kun moni muu cover-yhtye saa toimia aivan rauhassa ja julkaista videoitaan Youtubessa, kuten MetalSucks huomauttaa. Aina on myös mahdollista, että kyseessä on vain yli-innokas lakiosasto, joka puuhailee artistin tietämättä, kuten kävi taannoin sattuneessa Metallica-keississäkin.

Lisää luettavaa