Marillionin Mark Kelly ottaa kantaa Gazan tilanteeseen

23.11.2012 13:05

Musiikin ja politiikan sekoittaminen on aina riskipeliä, etenkin kun osuu erityisen kiistanalaiseen tai päivänpolttavaan aiheeseen. Marillionin kohdalla tästä tuli totta, kun loputon arabit vs. juutalaiset  –maaottelu leimahti taas ilmiliekkiin.

”Gazassa kasvaa nyt kolmannen sukupolven palestiinalaisia, joiden koko elämää on leimannut Israelin ohjusiskujen uhka”, pohtii yhtyeen kosketinsoittaja Mark Kelly Soundille kommentoidessaan yhtyeen tuoretta kappaletta Gaza.

Marillion onkin jo saanut uuden Sounds That Can’t Be Made -albuminsa avausraidasta kielteistä palautetta tietyiltä faneiltaan. Onneksi kapinointi on pysynyt maltillisena, sillä olisi tietenkin melko ironista, jos juutalaisfanit vaikka alkaisivat polttaa Marillion-levyjään.

”Onneksi mitään tuollaista ei ole korviini tullut. Kaikkiaan jengiltä onkin mennyt ehkä vähän ohitse, ettemme pyri asettumaan kummankaan osapuolen kannalle.”

KUUNTELE MARILLIONIN GAZA:

Mark Kellyn pitkän haastattelun, CMX:n Janne Halmkronan sekä Swallow The Sunin Juha Raivion terveiset Marillionille ja upeilla palkinnoilla kruunatun äänestyksen löydät seuraavasta Soundista 12. joulukuuta.

”I’ll put the kettle on. Kahvia vai teetä?” kysyy Mark Kelly. Pysykää kanavalla.

Teksti ja kuva: Petri Silas

Lisää luettavaa