Marilyn Manson on joutunut salaliiton uhriksi, sanoo asianajaja – Vaatii hyväksikäyttösyytteiden hylkäämistä

Sami Lommi

Manson vakuuttaa olevansa syytön kaikkiin hänestä kerrottuihin kamaluuksiin.

Useat rokkari Marilyn Mansonin ex-kumppanit ovat nostaneet laulajaa vastaan syytteitä muun muassa seksuaalisesta hyväksikäytöstä, pahoinpitelystä ja kiristyksestä. Syytteitä ovat nostaneet ainakin näyttelijä Evan Rachel Wood, Game of Thrones -näyttelijä Esmé Bianco , entinen avustaja Ashley Walters sekä malli-näyttelijä Ashley Morgan Smithline.

Manson, oikealta nimeltään Brian Warner, ja Mansonin edustajat ovat järjestäen kiistäneet kaikki syytökset ja syytteet. USA Today -lehden mukaan Mansonin asianajaja Howard E. King jätti keskiviikkona (28.7.) Kalifornian tuomioistuimelle vastakanteen, jossa vaaditaan Esmé Biancon syytteiden hylkäämistä. Kingin mukaan Biancon syytökset ovat ”osa valheellista ja perätöntä koordinoitua hyökkäystä” Mansonia kohtaan.

Mansonin edustajien nostamassa vastakanteessa sanotaan, että syytteitä nostaneet naiset yrittävät ”kyynisesti ja epärehellisesti saada rahallista hyötyä ja hyväksikäyttää #MeToo-liikettä” ja ”yrittävät epätoivoisesti yhdistää Warnerin shock rock -hahmo Marilyn Mansonin imagoa ja taiteellisuutta perättömillä väitteillä hyväksikäytöstä”. Mansonin asianajajan mukaan syytteitä nostaneet henkilöt ovat ”käyttäneet kuukausia suunnitellakseen, hienosäätääkseen ja toteuttaakseen” hyökkäyksensä Mansonia kohtaan.

Biancon edustajat eivät ole tätä kirjoittaessa kommentoineet Mansonin vastakannetta julkisesti.